Canon lanseaza noile camere foto IXUS 130 si IXUS 105

Compacte, atractive si sofisticate, aceste modele combina design-ul extraordinar cu tehnologia avansata, oferind acea excelenta pentru care este renumita gama IXUS. IXUS 130 este unul dintre cele mai compacte modele din gama IXUS, masurand doar 17,8mm la cea mai mare cota.

Ambele modele includ cele mai noi procesoare DIGIC 4, ce intregesc design-ul exceptional cu imagini de calitate, oferind o excelenta reproducere a culorilor, rezolutie ridicata si nivel de zgomot redus.

Canon IXUS

Tehnologia Canon pentru lentile cu unghi extins

Concepute si realizate tinand cont de standarde de top, ambele modele detin lentile Canon cu zoom extins 28mm si zoom optic 4x – perfecte pentru fotografiile de grup, portrete sau pentru fotografierea subiectilor la distanta folosind zoom-ul. Noul sistem Canon IS reduce efectele produse de miscarea camerei, ajutand la prevenirea aparitiei efectului de blur, in special atunci cand se fotografiaza la zoom maxim sau in conditii reduse de iluminare.

Smart Auto cu tehnologie Scene Detection si i-Contrast

Modul Smart Auto si tehnologia Scene Detection ajuta utilizatorul sa realizeze fotografii de exceptie prin detectarea automata a tipului de scena ce urmeaza sa fie fotografiata, oferind utilizatorilor libertatea de a se concentra pe realizarea fotografiei. IXUS 130 detecteaza 22 tipuri de scena si IXUS 105 detecteaza 18 tipuri de scena, modul Smart Auto fiind capabil sa determine o varietate mare de conditii la fotografiere– precum Portret, Peisaj sau Macro – inainte de a aplica setarile optime necesare pentru realizarea fotografiei perfecte.

Tehnologia i-Contrast analizeaza imaginile pentru a oferi expunerea corecta, adaugand lumina si detalii sectiunilor intunecate sau reducand supraexpunerea. Modulul Smart Flash Exposure ajusteaza in mod inteligent flash-ul pentru a se potrivi atat subiectului cat si conditiilor de fotografiere – de exemplu, in lumina zilei, Smart Flash Exposure va detecta si elimina umbrele cauzate de lumina soarelui prin actionarea flash-ului.

Tehnologia Motion, detinuta de ambele modele, combate efectul de blur prin monitorizarea luminozitatii, miscarii camerei si a subiectului, ajustand automat viteza de declansare si nivelul ISO potrivit, totul pentru a oferi rezultate lipsite de blur. Tehnologia Servo AF/AE, disponibila pe modelul IXUS 130, urmareste miscarea subiectului, mentinand atat focalizarea cat si expunerea pana in momentul realizarii fotografiei.

IXUS 105

Tehnologia Face Detection

Tehnologia Face Detection ofera fotografii perfecte cu un minim de efort, un numar de 35 de chipuri putand fi identificate simultan intr-un cadru. Corectia Auto Red-Eye detecteaza si inlatura imediat orice urma a efectului de red-eye din fotografiile realizate.

Optiunea FaceSelf-Timer realizeaza fotografii de grup sau autoportrete folosind tehnologia Face Detection pentru a declansa fotografierea. FaceSelf-Timer monitorizeaza inteligent scena ce urmeaza sa fie fotografiata si asteapta sa apara o noua fata in cadru inainte de a declansa fotografierea. De asemenea, fotografii multiple pot fi realizate, utilizatorii putand obtine, de fiecare data, fotografia dorita.

Ambele modele ofera acceasi usurinta in utilizare cu care ne-a obisnuit pana acum gama de camere foto IXUS.

Upload pe YouTube™ – urca filmele online in cateva minute

IXUS 130 si IXUS 105 aduc prin intermediul unei aplicatii software o functie de upload pe YouTube™, oferind posibilitatea de a urca filmele de pe camera direct pe internet prin intermediul computerului.

Fotografiere neintrerupta cu cardurile de memorie SDXC

Ambele modele sunt compatibile cu noile carduri de memorie SDXC. Oferind o capacitate de stocare de pana la 2TB, memoriile SDXC permit utilizatorilor sa capteze volume mari de imagini fara a fi nevoie sa schimbe cardul de memorie.

IXUS 130

Optiuni cheie

IXUS 130

· Design IXUS ultra-slim disponibil in patru culori

· Senzor 14,1 MP

· Lentile Canon cu unghi extins 28mm, zoom 4,0 x si stabilizator de imagine

· Ecran LCD 6,9cm (2,7") PureColor II G

· Usor de utilizat datorita optiunilor Smart Auto, Face Detection si afisajului Hints & Tips

· Filmare HD (720p) si conectivitate HDMI

· Smart Shutter cu optiunile Smile, Wink Self-Timer si FaceSelf-Timer

· Smart Flash Exposure si i-Contrast

· Procesor DIGIC 4 si modul Servo AF/AE pentru raspuns rapid si calitate ridicata a imaginilor

· Fotografii creative cu optiunile Low Light, Fish-eye si Miniature Effect

IXUS 105:

· 12,1 MP intr-un corp compact, de metal, disponibila in patru culori

· Lentile Canon cu unghi extins 28mm, zoom 4,0 x si stabilizator de imagine

· Ecran cu diagonala 6,8cm (2.7") PureColor LCD II

· Smart Auto cu Smart Flash Exposure si Scene Detection Technology pentru fotografii exceptionale

· Face Detection, FaceSelf-Timer si Auto Red-Eye Correction

· Eliminarea efectului de blur cu ISO Auto, Motion Detection Technology si IS

· i-Contrast ajuta la reducerea umbrelor si evidentierea detaliilor

· Procesare DIGIC 4 pentru rapiditate si calitate ridicata a imaginilor

· Mai multe moduri de fotografiere, inclusiv Low Light

· Filmare VGA la 30fps cu Long Play pentru filmari indelungate

Cele mai citite