Kingston Digital lanseaza noua generatie de carduri de memorie SDXC

Kingston lanseaza cardul de memorie Kingston SDXC UHS-1 Class 10, unul dintre cele mai rapide module de memorie disponibile pe piata, destinate in special consumatorilor profesionisti si radiodifuzorilor. SDXC (Secure Digital eXtended Capacity) este cel mai nou standard adoptat de Secure Digital Association (SDA) pentru cardurile SD cu o capacitate mai mare de 32GB si pana la 2TB.

Desi in momentul de fata exista un numar limitat de dispozitive compatibile cu standardul SDXC, tot mai multe produse isi adapteaza designul pentru a include sloturile SDXC. Printre cele mai frecvent utilizate dispositive care vor beneficia de noua tehnologie de stocare rapida sunt camerele foto, camerele video, televizoarele HD, Blu-ray Disc playerele, dispozitivele de navigatie, telefoanele mobile si computerele. Media Reader-ul 19-in-1 de la Kingston (Kingston part#: FCR-HS219/1) este compatibil cu cardurile SDXC prin conectare la un PC al carui sistem de operare suporta formatul exFAT.

"Suntem incantati sa lansam pe piata un card SDXC care ajuta utilizatorii de camere digitale si camere video high-end sa se bucure de intregul potential al echipamentelor pe care le detin. Cardul SDXC permite fotografierea in rafala, la viteza mare, in format RAW, precum si ore de inregistrare in formatul de inalta definitie, a declarat Wendy Lecot, Flash card Business Manager, Kingston. "Includerea noilor carduri SDXC in portofoliul de produse de tip Flash deschide calea unor noi oportunitati pentru reteaua noastra de distribuitori - venind in intampinarea cererii existente pentru aplicatiile foto si video si a generatiilor viitoare de produse destinate consumatorilor finali."

Cardurile de memorie Kingston SDXC sunt compatibile cu produsele SDA Memory Card Standard Version 3.01, UHS-1. UHS-1 (Ultra-High Speed Bus 1) reprezinta noua arhitectura de carduri SDXC, ce a fost conceput astfel incat sa permita viteze de transfer de pana la 104MB/secunda, urmand ca in viitor acestea sa ajunga la 300MB/secunda. Cardurile SDXC utilizeaza formatul exFAT si nu sunt compatibile cu versiunile mai vechi ale cardurilor SDHC sau SD. Noile produse oferite de Kingston au viteza de citire de pana la 60MB/sec., in timp ce viteza de scriere ajunge pana la 35MB/sec.

Noua versiune de carduri SDXC UHS-1 Class 10 de la Kingston va fi fi disponibila la nivel mondial incepand cu sfarsitul lunii iunie.

Pe langa fiabilitatea recunoscuta Kingston, noile carduri SDXC sunt insotite la cumparare de garantie lifetyme si suport tehnic 24/7. Pentru mai multe informatii despre compatibilitatea cardurilor SDXC vizitati www.sdcard.org/consumers/using_sdxc/.

Caracteristici principale Kingston SDXC UHS-1 Class 10:

Capacitate: 64GB

Dimensiuni : 0,94" x 1,26" x 0,08" (24mm X 32mm X 2.1mm)

Greutate: 2,5 g

Viteza: 10 MB/sec rata minima de transfer (Class 10); pana la 60MB/sec. rata de citire si 35MB/sec. rata de scriere

Bus Mode: Version 1, UHS104, pana la 104MB/sec

Temperatura de operare: de la -25° C pana la 85° C

Temperatura de depozitare: de la -40° C la 85° C

Voltaj: 3,3v

Conformitate: cu specificatiile SD Card Association pentru versiunile 3.01

Protectie la scriere: CPRM (Content Protection for Recordable Media)

Securitate: switch incorporat de protectie la scriere previne pierderea accidentala a datelor

Compatibilitate: cu dispozitivele SDXC; incompatibil cu SDHC si dispozitivele-readerele standard SD

File System: exFAT

Garantie: pe viata

Sistem de operare: Windows 7, Windows Vista (SP1 sau versiuni ulterioare), Windows XP (SP2 sau versiuni ulterioare) cu update exFAT

kingston_logo

Cele mai citite