Cel mai usor si mai subtire laptop - Toshiba Portege R700

Toshiba anunta cel mai subtire si usor laptop de 13,3" (33,8 cm) din Europa, modelul Portege R700. Este un sistem business cu specficatii de top, care combina o carcasa usoara, extrem de subtire, cu tehnica de calcul inovatoare. Toshiba ofera de asemenea si o versiune destinata utilizatorilor casnici, modelul Satellite R630.

Tomas Teckentrup, General Manager, Product, Strategy and Development Division, Computer Systems Group EMEA Toshiba: "Experienta noastra de lunga durata in cadrul Toshiba ne-a permis sa concepem un laptop care reprezinta o combinatie fara precedent intre inalta performanta, mobilitate si functii, totul la un pret decent. Rezultatul este un sistem de 33,8 cm (13,3") ultra-portabil, usor si subtire, care masoara numai 16,8 mm grosime si cantareste numai 1,3 kg."

Pentru obtinerea unui dispozitiv precum Portege R700, Toshiba a evoluat major in trei domenii: management-ul caldurii, constructia carcasei si asezarea chip-urilor de memorie.

Airflow Cooling Technology, dezvoltata de Toshiba in colaborare cu Intel, a permis Toshiba sa integreze cea mai noua familie de procesoare Intel Core in carcasa slim a modelului Portege R700, fara ca zgomotul ventilatorului sa se faca auzit. Structura de tip fagure in zona de sprijin a palmelor il face pe Portege R700 foarte rezistent la deformari – protejeaza componentele electronice si mecanice impotriva deteriorarilor, prelungind astfel considerabil durata de viata a produsului. Prin plasarea inovatoare a sloturilor de memorie in pozitie verticala, Portege R700 poate suporta pana la maximum 8 GB RAM pentru si mai multa performanta.

Sistemul Portege R700 este disponibil intr-o carcasa neagra si permite utilizatorilor business sa calatoreasca lejer fara sa sacrifice din performanta. Datorita integrarii celor mai noi procesoare Intel standard voltage Core si a disponibilitatii unui drive optic, laptopul ultra-portabil este pregatit sa ruleze chiar si cele mai solicitante aplicatii multimedia. Performantele deosebite ale laptopului Portege R700 nu compromit autonomia bateriei – sistemul poate rula pentru o zi intreaga de lucru de opt ore dintr-o singura incarcare a acumulatorului. Noul model ofera multe functii care subliniaza portabilitatea si ii atrag pe utilizatorii din zona business; spre exemplu o carcasa durabila dar eleganta din aliaj de magneziu de culoare neagra si cu un finisaj mat, un senzor 3D pentru protejarea hard disk-ului impotriva socurilor si a scaparilor accidentale, o gama larga de optiuni in materie de conectivitate, un ecran non-reflexiv si un conector pentru docking station. Acesta din urma suporta HDMI si USB 3.0 pentru transferuri mai rapide ale datelor.

Toshiba Portege R700

Satellite R630 – conceput pentru utilizatorii casnici

Daca Portege R700 a fost creat in special pentru utilizatorii business si profesionistii aflati mereu in miscare, Toshiba introduce in scena si modelul Satellite R630, care se deosebeste de Portege R700 prin cateva elemente, pentru a se plia mai bine pe nevoile utilizatorilor casnici. Pentru ca docking-ul nu este necesar in general pentru utilizarea individuala, acest conector lipseste din configuratia modelului Satellite R630, asemenea senzorului de amprente. In configuratia standard este prevazut un ecran CSV, desi in anumite tari este oferita si optiunea modelelor non-CSV.

Specificatii tehnice Portege R700

· Intel Core i7, Core i5, Core i3

· RAM: pana la 8 GB DDR3 (1066 MHz)

· 2.5" HDD de maximum 500 GB cu HDD 3D impact sensor sau 512 GB SSD

· Ecran TruBrite HD 33,8cm (13,3'') cu backlight LED, 1,366 x 768 pixeli (16:9), 200 cd/m2

· Optic: 9,5 mm DVD Super Slim Super Multi & DL sau 7 mm DVD Super Slim Super Multi

· Bluetooth 2.1 +EDR, WLAN (802.11 b/g/n), Gigabit Ethernet LAN

· 3x USB2.0, 1x eSATA / port USB combo cu Sleep-and-Charge si Multi-Card Reader, VGA, HDMI

· Docking connector cu suport pentru USB 3.0 si HDMI

· Keyboard A4 tile si multi-touch touch pad

· VGA Webcam

· Toshiba Resolution+, Toshiba Media Controller, Toshiba LifeSpace, Toshiba PC Health Monitor

· Dimensiuni: 316 x 227 x 16,8 mm / 25,7 mm

· Greutate: de la 1,3 kg

Portege R700 si Satellite R630 vor fi disponibile in T3 2010 in Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Cele mai citite