Furnizorii de telefonie mobila vor oferi emisiuni TV


Viitorul televiziunii este aici. Din nou.

Televiziunea pe telefonul nostru mobil a facut o scurta incursiune in viata publica cu nefasta Virgin Mobile Lobster din 2006. Am fost placut impresionati de aceasta, in ciuda numelui extrem de ridicol, dar de atunci televiziunea pe telefonul mobil a intrat intr-un con de umbra - se pare ca nu pentru mult timp.

Incepand cu luna Octombrie, Orange, O2 si Vodafone vor oferi un trial de trei luni in Slough si vestul Londrei oferind televiziune live pe telefoane mobile 3G. Serviciul utilizeaza un spectru 3G care deocamdata nu este utilizat pe smartphone-uri, ceea ce inseamna ca apelurile dumneavoastra si navigarea pe internet nu vor fi afectate de cineva care incearca sa vizioneze un meci de fotbal.

Nu exista inca detalii legate de modul de functionare al serviciului - daca va necesita un pachet special, de exemplu - sau cand va fi lansat publicului larg, dar o parte a spectruului 3G acopera 60 de tari si o jumatate de miliard de utilizatori de telefonie mobila, deci companiile implicate se vor misca destul de rapid.

tv telefon mobil

Cele mai citite