AMD a lansat seria Opteron 4000

In cadrul conferintei GigaOm Structure Cloud Computing and Internet Infrastructure, AMD a anuntat lansarea noii platforme AMD Opteron Seria 4000. Aceasta este prima platforma pentru servere proiectata din start sa intruneasca necesitatile centrelor de date cloud, hyperscale si ale IMM-urilor care au nevoie de sisteme 1P si 2P extrem de flexibile, fiabile si cu o eficienta energetica ridicata. Aceasta platforma este disponibila si pentru sistemele integrate cu performante superioare, cum ar fi serverele telecom, de stocare si pentru reclama digitala. Sisteme produse de catre Acer Group, Dell, HP, SGI, Supermicro, ZT Systems, si multi altii, sunt asteptate sa apara pe piata incepand de astazi.

AMD Opteron 4000

"Pana astazi, clientii care doreau sa instaleze un centru de date cloud sau hyperscale, cu densitate si eficienta energetica ridicate, trebuiau sa achizitioneze solutii foarte costisitoare sau erau fortati sa aleaga sisteme cu profil de putere scazut care nu ofereau nivelul corect de performante si functionalitate," a spus Patrick Patla, vice presedinte corporate si manager general, Server and Embedded Division, AMD. "Multumita platformei AMD Opteron Seria 4000, acesti clienti pot beneficia de o solutie extrem de eficienta din punct de vedere al costurilor si consumului de energie, cu un nivel ridicat de personalizare, solutia ideala pentru sistemele integrate, de top."

Consumul energetic ramane problema numarul unu intr-un centru de date. Platforma AMD Opteron Seria 4000 ofera performante cu patru si sase nuclee, la mai putin de 6W pentru un nucleu, reducand consumul cu pana la 24% in comparatie cu generatia precedenta, si permite instalarea a mai mult de dublul numarului de servere, in acelasi buget de consum energetic, in comparatie cu generatia precedenta.

AMD_opteron_4000_consum

Mediul de afaceri actual presupune ca reevaluarea bugetelor IT si investirea de capital sa fie facute cu o mai mare atentie. In plus fata de economiile generate de eficienta energetica a platformei, procesoarele din seria AMD Opteron 4100 pot fi achizitionate la un nivel de pret de aproximativ $99.

Procesoarele din seria AMD Opteron 4100 sunt ideale pentru configuratii personalizate deoarece permit instalarea de radiatoare, surse de energie si ventilatoare de dimensiuni reduse, dar si a modulelor de memorie cu consum redus de energie pentru cresterea eficientei energetice. In functie de modul de utilizare al sistemului, anumite functionalitati, consumatoare de energie, pot fi eliminate crescand si mai mult eficienta costurilor.

Aceasta platforma este disponibila cu o longevitate de 5+2 ani, conform standardelor din industrie, asigurand performantele, pretul si puterea necesara sistemelor de top utilizate in diferite segmente de piata.

Caracterizata prin flexibilitate, platforma AMD Opteron Seria 4000 este compatibila, din punct de vedere al chipset-ului, cu platforma pe 8- si 12-nuclee AMD Opteron Seria 6000, oferind suport si pentru viitorul nucleu "Bulldozer", programat pentru lansare in 2011.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=T22DRZJSC4o autostart}

Cele mai citite