Nintendo: tehnologia 3D dauneaza copiilor mici

Copiii mici nu se vor bucura de tehnologia 3D de la Nintendo.

Copiii care utilizeaza consola 3D Nintendo, Nintendo 3DS, trebuie sa dezactiveze efectul 3D atunci cand incep sa se joace conform interviului acordat de catre presedintele Nintendo America, Reginald Fils-Aime, pentru Kotaku.

Fils-Aime a punctat faptul ca exista riscuri de sanatate asociate cu 3DS, si ca Nintendo a "facut teste elaborate" cu "experti din domeniul 3D". Oricum, pentru copii mai mici de 7 ani, utilizarea caracteristici 3D (care poate fi dezactivata in favoarea setarii standard 2D) ar trebui evitata deoarece copii mai mici de 7 ani "nu au muschiul ochiului dezvoltat complet".

Fils-Aime a adaugat ca acest lucru nu este valabil doar pentru tehnologia 3D fara ochelari, un avertisment standard fiind emis si pentru industria filmelor 3D.

Atunci cand a fost intrebat despre eventuale dureri de cap sau oboseala a ochilor asociate cu tehnologia 3D utilizata de 3DS, mesajul lui Fill-Aime a fost ca nu exista motive de ingrijorare, spunand "avem un lucru de indeplinit, acela de a aduce cele mai bune produse pe piata" ceea ce este mai mult sau mai putin adevarat.

 

nintendo

Cele mai citite