Acer Aspire 5741G-434G64Mn

Acer aduce pe piata un nou model de notebook, cu procesor Intel i5 si display de 15.6”. Este vorba de Acer Aspire 5741G-434G64Mn, pe care l-am avut zilele acestea in laborator si ale carui performante vi le descriem in acest articol.

 

specificatii

Despachetam produsul si observam partea exterioara a display-ului, finisata in gri metalizat, cu aspect de placa metalica. Chiar si la atingere ai senzatia de metal, desi este din plastic.

 

Acer Aspire 5741G

Deschidem laptop-ul si observam acelasi aspect al clasei Aspire, cu butonul de pornire in stanga sus. O raza de 1mm grosime din buton este led-ul care atesta functionarea sistemului. Dupa apasare, led-ul se aprinde albastru si impreuna cu butonul din care face parte, iti da senzatia ca ai un mic radar acolo.

Tastatura si touchpad

Tastatura este de buna calitate si este foarte usor de folosit. Am putut tasta fara probleme o pagina de text in notepad, fara sa-mi alunece degetele de pe taste sau sa apas printre ele. Sunetul produs de taste la apasare este minor si nu este deranjant. Cursa minima a unei taste este de 1.8mm.

 

Acer Aspire 5741G

Tastele sunt destul de mari, fiind bune si pt cei ca mine, cu degetele mai groase. Deasemenea, prezenta tastelor numerice in dreapta tastaturii este un mare avantaj, orice situatie care necesita folosirea cifrelor fiind rezolvata cu succes de Aspire 5741G. Un exemplu ar fi tastarea foarte usoara a numerelor pt un contabil sau introducerea IP-urilor in cazul unui calculatorist.

Un mic dezavantaj ar fi distanta dintre taste, care permite strangerea de praf, fiind astfel necesar sa curatam tastatura la intervale dese de timp. Totusi eliminarea prafului din tastatura se face foarte usor sufland de cateva ori peste taste, de data aceasta distanta dintre taste fiind de folos pentru iesirea rapida a prafului.

Touchpad-ul este produs de Alps, este foarte usor de folosit, raspunde prompt la comenzi si are functia de scroll pe partea dreapta.

Display si placa video

Display-ul Acer CineCrystal LED are 15.6”, rezolutia maxima 1366 x 768 si luminozitate foarte buna. Pe langa acestea mentionam si aspectul 16:9, timpul de raspuns de 8ms si suportul pt multi-window prin Acer GridVista.

Acer Aspire 5741G

Imaginea este clara si realistic colorata si este vizibila si din lateral. Problema apare daca folositi notebook-ul in are liber si bate soarele in ecran. In acest caz vizibilitatea scade considerabil.

Placa video ATI Mobility Radeon 5470 vine cu memoria GDDR5 de 512Mb integrata si cu suportul pt DirectX 11. Deasemenea este inclusa si accelerarea video pt HD.

Totusi cele 80 procesoare de umbrire (shader cores) nu sunt de ajuns pt o accelerare 3D performanta. Jocurile vor rula cu detalii minime si in rezolutii nu prea mari.

In partea superioara a display-ului se afla camera video Acer Crystal Eye, pe care o puteti folosi la conferinte video.  Camera are 1.3Mp si reda imaginea la o calitate destul de buna.

Conexiuni externe

Pe latura dreapta avem:

- DVDRW-ul TSSTcorp CDDVDW TS-L633C

- 2 porturi USB 2.0.

Acer Aspire 5741G

Pe partea stanga apar:

- interfata pt alimentator

- 1 port VGA – pt conectarea la un monitor sau proiector

- 1 port Gigabit RJ-45 – pt conectarea la retea

- 1 port HDMI –

- 1 port USB 2.0

- 1 port de tip Jack pt iesirea audio analogica

- 1 port de tip Jack pt microfon

 

Acer Aspire 5741G

Pe partea din fata avem cititorul de carduri, care suporta SD, MMC, MS, MS PRO, xD

 

Prev
1/6 Next »

Cele mai citite