Allied Telesis AT9000/28

In laboratorul de testare Techzone a ajuns Allied Telesis AT-9000/28, un switch Layer 2 cu management, pe care firma producatoare il promoveaza ca fiind un produs de clasa enterprise, adus la un pret de clasa medie.

AT-9000/28 are 24 porturi Gigabit RJ-45 si 4 porturi SFP Gigabit, combinate cu 4 porturi RJ-45. Astfel numarul total al porturilor se ridica la 28, indicativ prezent si in numele switch-ului. Pe langa porturile de trafic, switch-ul are si un port RJ-45 pentru consola, aflat tot pe partea din fata. Lucrand „cu cartile pe fata”, Allied Telesis nu a pus pe partea din spate decat interfata de alimentare, astfel incat, odata montat in rack, nu veti avea nevoie niciodata sa umblati in spatele switch-ului.

Pe langa aceasta, va ajuta si suportul pentru Enhanced Stacking, prin care se pot cascada pana la 24 switchuri de acelasi fel, fiind apoi controlate din consola unuia dintre switchuri sau printr-un singur IP.

 

Allied telesis AT-9000/28

 

Pentru administrarea switch-ului avem la dispozitie mai multe modalitati de conectare la interfata: consola, telnet, SSH, SSL, SNMPv3, HTTP, iar pentru upgrade-ul de software/firmware putem folosi servere HTTP sau TFTP.

Mentionam pe scurt cateva dintre calitatile produsului: Layer 2 QOS, Ipv6, sFlow, GVRP, VLAN, Voice VLAN, LLDP, ACL. Pentru cei interesati de detalii va rog sa mergeti la pagina cu specificatii complete, unde veti gasi toate amanuntele legate de capabilitatile lui AT-9000/28. Pentru necunoscatori, pozitionati mouse-ul peste termenul dorit si veti avea imediat explicatia acestuia. Toti termenii pot fi gasiti in Glosarul de Termeni.

Allied Telesis a pus in seria 9000 si caracteristica „verde”, astfel ca switch-urile din aceasta clasa sunt construite cu cipuri care consuma putin si cu surse de alimentare de inalta eficienta. Pe langa acestea, producatorul s-a asigurat ca si zgomotul produs de echipament va fi la nivel minim. Butonul „Eco”, prezent langa porturi, are functia de a economisi energie, apasare lui ducand la stingerea led-urilor aferente porturilor.  

 

Prev
1/5 Next »

Cele mai citite