Nokia Siemens achizitioneaza majoritatea infrastructurii Motorola

Nokia Siemens Networks a anuntat ca va cumpara de la Motorola Inc cea mai mare parte din infrastructura acesteia, impreuna cu bunurile aferente, pentru suma de 1.2 miliarde dolari. Companiile se asteapta sa incheie tranzactia pana la sfarsitul anului 2010.

"Este o achizitie importanta, care va fi benefica pentru clienti, angajati si actionari" a declarat Rajeev Suri, Presedintele Nokia Siemens Networks. "Actualii clienti Motorola vor beneficia in continuare de suport de inalta clasa si de tranzitia la tehnologiile viitoare, iar angajatii vor lucra pentru un lider al industriei de profil".

Ca parte din tranzactie, Nokia Siemens asteapta sa castige relatii noi cu peste 50 de operatori din domeniu si sa isi intareasca relatia cu China Mobile, Clearwire, KDDI, Sprint, Verizon Wireless si Vodafone.

"Verizon vede tranzactia ca o veste buna pentru intreaga industrie wireless. Aceasta intelegere aduce impreuna doi furnizori importanti ai Verizon; asteptam cu interes continuarea relatiei cu Nokia Siemens Networks" a spus Richard J. Lynch, Vice Presedinte al Verizon.

Nokia Siemens Networks se asteapta ca, prin afilierea infrastructurii Motorola, sa devina al 3-lea furnizor wireless in Statele Unite, cel mai mare furnizor strain de wireless in Japonia si sa-si intareasca a 2-a pozitie in lume pe segmentul de infrastructura.

Motorola furnizeaza produse si servicii pentru retele wireless, incluzand GSM, CDMA, ECDMA, WiMAX si LTE, fiind lider de piata in WiMAX cu 41 contracte in 21 tari, avand o intindere globala in CDMA cu 30 retele active in 22 tari si o baza solida in GSM cu peste 80 retele active in 66 tari.

Aproximativ 7500 angajati vor fi tranferati catre Nokia Siemens Networks la incheierea tranzactiei, incluzand centre de cercetare si dezvoltare din Statele Unite, China si India.

Motorola pastreaza iDEN si patentele legate de infrastructura wireless.

 

  Nokia Siemens Networks   Motorola

Cele mai citite