Iti dau reducere 1% la PC Garage

AMD lanseaza primul driver cu suport pentru WebGL

AMD a anuntat primul driver care suporta WebGL, noul standard pentru Internet 3D. Driver-ul OpenGL ES 2.0 va ajuta dezvoltatorii sa creeze usor continut 3D pentru web. Foarte important este faptul ca totul se va desfasura fara a fi nevoie de vreun plug-in.

Pe langa continutul 3D pentru web, noul driver de la AMD ofera dezvoltatorilor posibilitatea de a folosi procesoarele grafice ATI la crearea de software bazat pe OpenGL ES 2.0, pentru telefoane mobile, tablete si alte echipamente portabile. De asemenea OpenGL ES 2.0 va face foarte usoara portarea de programe intre PC si echipamentele mobile.

Asociatia The Kronos Group dezvolta in acest moment standardul WebGL, care va fi disponibil in decursul anului curent. Kronos a declarat ca Apple (Safari), Google (Chrome), Mozilla (Firefox) si Opera (Opera) au contribuit la crearea WebGL Working Group.

Driver-ul OpenGL ES 2.0 de la  AMD va fi integrat prima data in ATI Catalyst 10.7, lansat astazi. Driver-ul va fi suportat de toate produsele grafice AMD, produse din 2008 pana in prezent, incluzand ATI Radeon pentru desktop, ATI Mobility Radeon pentru notebook-uri si placile profesionale ATI FirePro.

Prin acest driver AMD intareste suportul pentru solutiile de dezvoltare standardizate din industrie, pastrandu-si primul loc in suportul pentru noile tehnologii, asa cum a facut cu OpenCL, OpenGL 4.0 si DirectX 11.

 

WebGL 

Cele mai citite

Error: No articles to display