Nvidia Quadro cu arhitectura Fermi

Noile GPU-uri Quadro ofera un nivel al performantei care este de 5 ori mai mare in aplicatiile 3D si de 8 ori mai mare in simularea computationala. Noul sistem NVIDIA Quadro Plex 7000, si GPU-urile Quadro 6000, Quadro 5000 si Quadro 4000 vin dotate cu Instrumentele de Geometrie Scalabila NVIDIA si folosesc Mecanismele de Accelerare a Aplicatiilor de la NVIDIA (AXE), permitand cea mai mare performanta pentru o serie larga de aplicatii CAD, DCC si de vizualizare. Cu o performanta bruta de 1.3 miliarde de triunghiuri pe secunda, seria Quadro 6000 permite utilizatorilor sa lucreze, intr-un mod interactiv, cu modele si scene de 5 ori mai complexe decat ce era posibil anterior.

Combinand capacitatiile de procesare de inalta performanta cu metode de vizualizare avansata, noul GPU Quadro este prima solutie profesionala din lume care foloseste memoria de tip ECC (Error Correction Codes) si performanta inalta a virgulei mobile de precizie dubla IEEE. Aceste solutii sunt destinate aplicatiilor care au nevoie de cel mai inalt nivel de acuratete, asa cum este cazul pentru imagistica medicala, analiza de elemente finite si dinamica fluidelor.

Noile GPU-uri Quadro sunt construite folosind standarde industriale, precum OpenGL 4.1, DirectX 11, DirectCompute si OpenCL. In plus, Quadro foloseste tehnologiile specifice NVIDIA – precum mecanismele de accelerare a aplicatiilor (AXE) si arhitectura de procesare paralela - NVIDIA CUDA. Rezultatul acestei solutii este ca programatorii de aplicatii software sunt capabili sa creeze aplicatii profesionale de ultima generatie care incorporeaza functii de procesare intensa. Printre aceste functii se numara ray-tracing, simularea fizicii, procesarea dinamicii fluidelor si procesarea efectelor vizuale in timp real.

 

Noile solutii profesionale Quadro anuntate azi includ:

Sisteme de vizualizare scalabile:

Quadro Plex 7000, cu 12GB (total) de memorie si 896 de nuclee CUDA

Placi si statii de lucru de tip desktop:

Quadro 6000, cu 6GB de memorie de tip GDDR5 si 448 nuclee CUDA

Quadro 5000, cu 2.5GB de memorie de tip GDDR5 si 352 nuclee CUDA

Quadro 4000, cu 2GB de memorie de tip GDDR5 si 256 nuclee CUDA

Statii de lucu mobile:

Quadro 5000M, GPU pentru statie de lucru mobila cu 2GB de memorie de tip GDDR5 si 320 de nuclee CUDA

In plus, toate produsele Quadro sunt compatibile cu noua solutie NVIDIA 3D Vision Pro, deasemenea anuntata de NVIDIA astazi, pentru a aduce cea mai inalta calitate a experientei Stereoscopic 3D.

 

Seria de unitati de procesare vizuala Quadro sunt disponibile imediat in reteaua distribuitorilor.

Seria QUADRO 4000 este disponibila la un pret estimat de 879 €, seria QUADRO 5000 la un pret estimat de 1939 €, iar seria QUADRO 6000 la aproximativ 4059 €.

Nvidia Quadro  

 

Cele mai citite