Allied Telesis AT-8000s/16

Allied Telesis produce echipamente de retea pentru toate clasele de utilizatori, incepand de la utilizatorii „de acasa”, care au nevoie de un switch sa conecteze in retea PC-ul cu laptopul, pana la companiile mari, cu retele superscalare, unde implementarile trebuie facute de profesionisti.

Va prezentam azi o solutie pentru afacerile mici si medii, respectiv AT-8000s/16, un switch rack-abil, cu 16 porturi Fast Ethernet 10/100Mbps, un port SFP Gigabit pentru conexiune pe fibra optica si 1 port Gigabit cu interfata RJ-45.

  AT-8000S/16

Pentru controlul switch-ului puteti folosi consola, aflata pe partea din fata a echipamentului, sub forma unui port serial RS-232. Inainte de a va autentifica puteti citi caracteristicile echipamentului direct din sistemul sau de pornire. In poza de mai jos puteti observa testele de boot si flash, iar in continuare vedeti versiunea de software prezenta si memoria switch-ului.

  boot

Folositi username „manager” si parola „friend” pentru conectarea la interfata CLI si veti vedea prompt-ul pentru comenzi. Tastati „show” sau „?” pentru a vedea primul nivel de comenzi existent.

  show

I-am configurat un IP pe vlan1 ca sa pot folosi interfata grafica si apoi am initiat legatura http cu switch-ul. In continuare vom merge pe varianta grafica si vom prezenta fiecare meniu in parte.

Prev
1/15 Next »

Cele mai citite