Allied Telesis AT-8000s/16

 

3. Layer 2

In aceasta sectiune gasim setari de protocoale care lucreaza la nivelul 2 din tabelul de protocoale. Configurarile si modificarile sunt foarte usor de realizat din aceste meniuri.

a. MAC Address

  layer2 mac address

layer2 mac address view dynamic

Aici puteti vedea MAC-urile care traverseaza switch-ul, in mod static sau dinamic. Configurarile le puteti alege din meniul specializat.

In mod static puteti alege o interfata sau un vlan pe care sa vedeti adresele MAC. De asemenea puteti adauga manual o adresa in tabela switch-ului.

In mod dinamic puteti cauta un MAC in tabela si puteti vedea informatii despre portul si vlan-ul pe unde circula.

b. VLAN

layer2 vlan

Este foarte usor de setat un VLAN folosind interfata grafica. Aveti la indemana toate optiunile necesare, fara a fi nevoie de comenzi in consola. Configurati ID-ul si numele VLAN-ului, tipul de autentificare si adaugati-l sau stergeti-l din setari. Apoi adaugati / stergeti porturi sau trunk-uri in / din VLAN-urile dorite.

c. VLAN Interface

layer2 vlan interface

In acest meniu luati fiecare VLAN creat anterior si ii atasati setari avansate. Puteti alege modul de acces al unui port, tipul de fereastra (frame) si activa filtrarea ingress.

d. GVRP

  layer2 gvrp

Acest protocol ajuta la crearea dinamica de VLAN-uri intre switch-uri care cunosc GVRP. Astfel puteti crea un VLAN pe unul dintre switch-uri si celelalte vor face automat setarile necesare pentru completarea configuratiilor.

e. Spanning Tree

layer2 SPT

layer2 spt config

Protocolul Spanning Tree (STP) se ocupa de evitarea „buclelor” intr-o retea. AT-8000s/16 ofera posibilitatea setarilor de STP prin interfata grafica. Din meniul respectiv se pot configura informatiile despre STP, printre care modul de operare, BPDU si timpul de initializare.

layer2 spt config   layer2 spt config  

Accesand meniul cu modificari, puteti seta fiecare port sau trunk in parte, cu optiunile oferite de echipament.

f. RSTP

layer2 rstp

layer2 rstp ports config  

Rapid Spanning Tree este versiunea imbunatita a STP. Diferenta majora este ca RSTP poate raspunde in 6 secunde la o schimbare de topologie, in timp ce STP are nevoie de 30-60 secunde.

In interfata grafica aveti toate optiunile necesare configurarii RSTP pe AT-8000s/16 si le puteti modifica printr-un click de mouse.

g. MSTP

layer2 mstp  

Multiple Spanning Tree Protocol este o extensie a RSTP si se ocupa de VLAN-uri, in sensul ca poate configura un STP individual pe fiecare grup de VLAN-uri si lasa o singura cale redundanta in fiecare STP.

Switch-ul nostru are o interfata grafica destul de complexa pentru setarea MSTP. Puteti configura separat interfetele care vor face parte din MSTP, instantele de mapare si setarile acestora. In imaginile de mai jos vedeti posibilitatile oferite de AT-8000s/16.

layer2 mstp config instance settings   layer2 mstp config instance mappings   layer2 mstp config interface table  

 

h. MAC Based Groups

 

layer2 mac based group

De aici se pot configura adrese MAC pe grupuri si puteti mapa grupurile pe VLAN-uri.

« Prev
4/15 Next »

Cele mai citite