Allied Telesis AT-8000s/16

 

6. LLDP

LLDP este un protocol de comunicatie intre echipamente, prin care acestea isi transmit date referitoare la identitate, capabilitati si posibilitatile de interconectari. Producatorii de echipamente de retea au definit fiecare cate un astfel de protocol: Cisco - Cisco Discovery Protocol (CDP),  Nortel – Nortel Discovery Protocol (SONMP), Microsoft – Link Layer Topology Discovery (LLTD). LLDP este independent de producator si poate transmite informatii precum: numele echipamentului, VLAN-urile de legatura, IP-ul de management, capabilitatile de rutare.

a. Properties

lldp properties  

Activati sau dezactivati LLDP si configurati intervalele de timp la care protocolul executa update-ul de informatii.

b. LLDP Port Settings

lldp port settings

lldp port settings modify  

Configurati porturile pe care va  actiona protocolul si IP-urile de la care se accepta conexiuni de management.

c. LLDP-MED Network Policy

lldp-med net policy

lldp-med net policy add

 

MED este o extensie a LLDP, prin care apar servicii adiacente, precum descoperirea automata a politicilor de retea ( VLAN-uri, prioritati la nivel de Layer 2, etc), imbunatatirea sistemului de power management al PoE, descoperirea locatiei echipamentului.

Configurati numarul politicii de retea (1-32), aplicatia pe care va actiona (voce, video) si VLAN-ul prin care va trece.

d. LLDP-MED Port Settings

lldp-med port settings

lldp-med port settings modify

   

Porturile pe care va actiona MED le puteti seta mai detaliat de aici si simultan puteti vedea informatii descoperite de protocol pe fiecare port in parte.

e. Neighbors Information

lldp neighbors info  

Informatiile despre vecinii cu care comunica switch-ul apar intr-un meniu separat. Aici sunt afisate portul, numele echipamentului si capabilitatile acestuia. Informatii mai detalitate gasiti in spatele butonului „Details”.

« Prev
7/15 Next »

Cele mai citite