Allied Telesis AT-8000s/16

 

7. Management Protocols

Protocoalele de management se refera la posibilitatile de autentificare a utilizatorilor care vor controla echipamentul.

a. TACACS+

mgmt protocols tacacs  

TACACS+ este un protocol proprietar Cisco, prin care se ofera controlul accesului pentru routere, servere si alte echipamente de retea, prin unul sau mai multe servere de autentificare. TACASC+ ofera separat autentificarea, autorizarea si controlul conturilor. Foloseste TCP ca protocol de transport.

b. RADIUS

  mgmt protocols radius

RADIUS este tot un protocol pentru controlul accesului, dar fata de TACACS+ imbina autentificarea si autorizarea intr-un singur profil si foloseste UDP ca mijloc de transport.

 

8. Network Security

 Acest meniu ne permite setari de securitate la nivel de port al switch-ului si configurarea unor liste de comenzi care vor automatiza anumite procese.

 a. Port Security

net security port security  

Puteti configura fiecare port in parte sa execute o anumita actiune in functie de parametrii cititi pe portul respectiv.

b. 802.1X Port Access

net security port access  

802.1X este protocolul de autentificare controlat de switch. La initierea unei legaturi de date, switch-ul cere autorizare de la un server specializat si deschide portul cerut doar daca autentificarea este valida.

c. Storm Control

net security storm control  

 Acest protocol controleaza modul in care un port din switch transmite mai departe brodcast-ul. In acest fel se diminueaza cantitatea de broadcast care traverseaza switch-ul si se elibereaza banda pentru pachetele de date. In interfata grafica puteti configura acest protocol din cateva click-uri de mouse.

d. MAC Based ACL

 

MAC based ACL

 ACL permite crearea de liste cu permisiuni pe obiecte, specificand drepturile utilizatorilor sau proceselor din sistem asupra obiectelor.

e. IPv4 Based ACL

net security ipv4 acl  

Aici se pot configura listele pentru permisiunile la nivel de IPv4.

f. IPv6 Based ACL

net security ipv6 acl  

 Si IPv6 are meniul propriu pentru setarea listelor ACL.

g. ACL Binding

net security acl binding  

ACL Binding ofera posibilitatea efectuarii de setari la nivel de port sau trunk. 

« Prev
8/15 Next »

Cele mai citite