Allied Telesis AT-8000s/16

 

5. SNMP

SNMP ne permite monitorizarea switch-ului far a ne conecta la el efectiv. Acest protocol ne da informatiile necesare despre traficul prin porturi, VLAN-uri, incarcarea procesorului din switch, etc.

a. Global

snmp global  

Ii puteti atasa un nume switch-ului, pentru a-l identifica usor in situatia in care controlati mai multe echipamente simultan. Activati SNMP si notificarile de autentificare si ati terminat meniul. :)

b. Views

snmp views

snmp views add  

Folosind numele dat switch-ului, in acest meniu puteti adauga sau elimina echipamente din grup. In caz de nevoie le puteti doar exclude, fara a le sterge.

c. Users

snmp users

snmp users add  

Adaugati, stergeti  sau modificati utilizatori si drepturile lor de acces catre SNMP. Pe langa utilizator si parola, se poate seta o cheie de autentificare si una privata. In acest fel este crescut nivelul de securitate in ceea ce priveste conectarea si preluarea informatiilor de la SNMP.

d. Group

snmp group

snmp group add  

Pentru a fi mai usor de atasat drepturi pentru mai multi utilizatori cu nivele diferite de acces, switch-ul ne da posibilitatea de a forma grupuri, asupra carora sa punem drepturile de conectare. Astfel vom putea crea cati utilizatori avem nevoie si sa-i atasam grupului care are drepturile dorite.

e. Community

snmp community

snmp community add  

Adaugati comunitati pentru SNMP si extindeti astfel nivelele de securitate catre protocol. Acest meniu introduce tabelul cu adresele IP ale echipamentelor, impreuna cu comunitatea si grupul din care face parte.

f. Notify

snmp notify

snmp notify add

snmp notify configure    

Exista o serie de notificari pe care le poate face switch-ul prin protocolul SNMP. Puteti configura din acest meniu notificarile dorite, care sa va ajute la depanarea oricaror situatii aparute pe parcurs.

« Prev
6/15 Next »

Cele mai citite