SAPPHIRE HD 6850 Editia Vapor-X - racita cu lichid

SAPPHIRE a anuntat un nou model de performanta din seria sa extinsa de placi grafice - HD 6850 Editia Vapor-X avand coolerul exclusiv SAPPHIRE Vapor-X®. SAPPHIRE HD 6850 Editia Vapor-X are aceeasi arhitectura interna ca modelul standard cu 960 de procesoare si 48 de unitati de procesare a texturii dar vitezele de clock sunt crescute la 800MHz pentru nucleu si 1100Mhz (4.4 Gb/sec efectivi) pentru memorie dand utilizatorilor un impuls considerabil in performanta.

Coolerul Vapor-X exclusiv SAPPHIRE asigura functionarea eficienta in liniste a placii video. Impreuna cu alte caracteristici hardware speciale inclusiv controlerul de putere in 10 faze si bobinele SAPPHIRE Black Diamond aflate la a doua generatie, asigura o plaja mai mare de imbunatatire a performantelor (overclocking) de catre utilizatorii pasionati. Unealta software de la SAPPHIRE pentru overclockare - TriXX – este disponibila in mod gratuit pentru descarcare de pe site-ul SAPPHIRE.

Sapphire HD 6850 Vapor-X

Eyefinity si accelerarea Aplicatiilor

SAPPHIRE HD 6850 Editia Vapor-X are o configuratie adaptabila de iesiri astfel: 2x DVI, 1x HDMI si 2x mini DisplayPort. Folosind doua dintre iesirile DVI/HDMI precum si doua DisplayPorturi, utilizatorul isi poate permite folosirea acestei placi pentru afisarea pe patru monitoare concomitent in modul Eyefinity (SLS).

La HD 6850 Editia Vapor-X, a treia generatie de UVD-uri (Unified Video Decoder) suporta MVC (Multi-view Video Coding) pentru decodarea lina a continutului Blu-Ray 3D si a altor formate HD cu reducerea incarcarii procesorului. Dolby TrueHD si DTS-HD Master Audio sunt suportate, iar standardul HDMI este la versiunea 1.4a. Aceste caracteristici asigura culori vii, si iesire video la rezolutii inalte pentru aplicatii Digital Theatre si suport 3D stereoscopic precum si audio 7.1 high bit-rate.

Procesoarele de flux multiplu ale seriei HD 6800 pot fi folosite pentru a accelera alte aplicatii ca transcodarea video. Cea mai noua generatie de navigatoare web poate fi accelerata de catre GPU, posibilitate disponibila si pentru cresterea productivitatii in Microsoft Office 2010.

Suport pentru a doua generatie DX11

Seria SAPPHIRE HD 6800 dispune de a doua generatie in tehnologie grafica de la AMD proiectata pentru a suporta toate caracteristicile Microsoft DirectX 11 si DirectCompute 11. Aceasta familie de GPU-uri este construita prin procesul AMD pe 40nm pentru a asigura performante inalte cu un consum scazut de energie.

Printre caracteristicile hardware avansate amintim unitatea de Teselare, compresia texturilor HDR dedicata, comunicare multi-thread cu nucleele procesorului, suport integrat pentru multe dintre instructiunile DirectCompute 11, pentru stereoscopic 3D, HDMI 1.4a si DisplayPort 1.2.

Seria SAPPHIRE HD 6800 este sustinuta de driverul grafic AMD pentru DirectX 11 certificat WHQL ce asigura suport pentru toate componentele cheie ale DirectX 11 necesare pentru experiente avansate in jocuri precum si pentru accelerarea GPU la aplicatiile suportate.

SAPPHIRE a fost prima companie care a implementat racirea pentru placile grafice de PC bazata pe Tehnologia Vapor Chamber si a introdus-o deja cu succes pe cateva serii de produse. Tehnologia de racire SAPPHIRE Vapor-X a fost prezentata pentru prima data in 2007 pe placa grafica HD 3870 Editia ATOMIC mai apoi fiind prezenta la nivel global prin HD 3870 si HD 4870 Editiile TOXIC si seriile Vapor-X.

De curand racirea cu Vapor-X a fost folosita cu succes pe seriile HD 5000 si 6000 la Editiile TOXIC si modelele Vapor-X pe plan global.

 

Noutati publicate de Administrator

  1. Publicitate
  2. Termeni si conditii
  3. Despre noi

Cele mai citite