Steve Jobs ne-a spus sa nu tinem cont de nimeni

Steve Jobs a murit, dar ne-a lasat o mostenire care va dainui. Si daca e ceva ce putem invata din moartea sa prematura este sa imbratisam modul de viata Apple...

Daca ai impresia ca telefoanele mobile, playerele audio si calculatoarle nu inseamna nimic in schema lucrurilor, ei bine ... e posibil sa te inseli.

Cel mai bun lucru pe care il putem invata din cei 56 de ani ai sai pe pamant e ca nu trebuie sa tinem cont de nimeni.

Exista numeroase povesti despre Jobs - atunci cand vine vorba de tehnologii avansate - daca vreodata angajatii sai au avut sansa sa-i trimita un email (daca a fost unul dintre putinii norocosi care au primit raspuns) probabil i s-a rapuns ca plangerea/observarea/dorinta sa este stupida.

Acest lucru se datoreaza faptului ca a fost unul dintre putini oameni care - atunci cand considera ca timpul pe aceasta planeta este foarte scurt - a putut sa-si faca creierul sa creada si sa actioneze pe ideea ca nu ai nimic de pierdut vorbind si implementatnd lucruri despre care crezi ca sunt cea mai buna decizie.

''Aproape orice, toate asteptarile, mandria, frica sau teama de esesc.. aceste lucruri palesc in fata mortii, lasandu-ne doar ce e cu adevarat important.''

A indemnat oamenii sa nu traiasca dupa regului:''sa ne traim viata cu rezultatele gandirii altor oameni.'' Multi avem aceste ideologii atunci cand suntem studenti, dar dispar dupa ce sute de sefi ne ignora... atunci cand ne gandim sa avem o casa modesta si sa traim o viata draguta; dar Jobs este dovada, chiar daca eu sau tu nu vom inventa noua generatie de smartphone, nu inseamna ca trebuie sa avem o viata plictisitoare.

Steve Jobs

Cele mai citite