AMD a lansat noile procesoare FX

AMD lanseaza astazi noua gama de procesoare AMD FX, oferind utilizatorilor desktop o experienta complet customizabila si lipsita de limitari. Familia de procesoare desktop AMD FX include primul procesor desktop cu 8 nuclee, ce ofera utilizatorilor suport pentru jocuri la un nivel extrem, capabilitati mega-tasking si nu in ultimul rand, creare de continut HD – toate acestea la un pret de aproximativ 1050 lei. Acest lucru marcheaza prima aparitie a procesorului ce foloseste noua arhitectura multi-core de la AMD (nume de cod ''Bulldozer''), inclusa in noile procesoare de server AMD (nume de cod ''Interlagos'') si in noua generatie de APU-uri.

''Revenirea procesoarelor AMD FX a debutat cu o razbunare, ele fiind validate de Guinness World Records® cu titlul de ''Highest Frequency of a Computer Processor'', a declarat Chris Cloran, vicepresedinte corporate si manager general, Client Group la AMD. ''In timp ce pasionatii de overclocking se vor bucura de frecventele ce pot fi atinse de procesoarele AMD FX, entuziastii PC si pasionatii de continut HD vor aprecia remarcabila experienta oferita de procesoarele AMD FX ca parte a unui sistem desktop echilibrat, cu un pret accesibil.''

AMD FX Logo

Toate procesoarele AMD FX beneficiaza de multiplicator deblocat pentru un overclocking mai usor, oferind pasionatilor posibilitatea de a se bucura de viteze CPU ridicate si a obtine castiguri importante de performanta. In plus, noile procesoare folosesc tehnologia AMD Turbo Core pentru a optimiza dinamic frecventele nucleelor, permitand obtinerea unui maxim de performanta pentru operatii complexe.

Incepand de astazi, procesoarele AMD FX enumerate mai jos vor fi disponibile la retaileri din intreaga lume.

• FX-8150: Opt nuclee, 3.6 GHz CPU (3.9 GHz Turbo Core, 4.2 GHz Max Turbo)

• FX-8120: Opt nuclee, 3.1 GHz CPU base (3.4 GHz Turbo Core, 4.0 GHz Max Turbo)

• FX-6100: sase nuclee, 3.3 GHz CPU base (3.6 GHz Turbo Core, 3.9 GHz Max Turbo)

• FX-4100: patru nuclee, 3.6 GHz CPU base (3.7 GHz Turbo Core, 3.8 GHz Max Turbo)

 

AMD FX-8150

Fara a cheltui o avere, utilizatorii pot combina un procesor AMD FX cu o placa de baza AMD seria 9 si o placa grafica AMD Radeon™ HD seria 6000 pentru a crea platforma AMD ''Scorpius'' ce ofera jocuri la nivel extrem si o experienta HD superioara. Ca parte a platformei ''Scorpius'', procesoarele AMD FX suporta si tehnologia AMD CrossFireX™, ce permite conectarea mai multor placi grafice intr-un PC pentru obtinerea unei experiente vizuale de exceptie si a unui suport pentru tehnologia AMD Eyefinity.

Cele mai citite