ZyXEL - STB-2101H - set-top-box pentru IPTV

ZyXEL prezinta un dispozitiv set-top-box de inalta performanta, cu functii avansate pentru servicii video, ZyXEL STB-2101H. Echipamentul este ideal pentru operatorii de telecomunicatii si furnizorii de servicii preocupati de extinderea portofoliului de servicii video IP pentru abonatii lor, atat a celor actuali cat si a potentialilor clienti.

Potrivit unui raport publicat de Infonetics in luna mai 2011, numarul total de abonati IPTV ai operatorilor de telecomunicatii si ai furnizorilor de servicii a ajuns in 2010 la nivel mondial la cifra de 45,8 milioane, in crestere cu 37% fata de 2009. Infonetics estimeaza o crestere continua a abonatilor IPTV, numarul lor urmand a ajunge la 147,7 milioane pana in 2015, reprezentand o crestere anuala de 26,4% pentru perioada 2010 - 2015. Cu un numar din ce in ce mai mare de aplicatii IPTV disponibile pe piata, Infonetics estimeaza ca veniturile pentru set-top-box-urile IP vor creste la 4,59 miliarde dolari pana in 2015, pe masura ce operatorii TV prin cablu si cei de servicii prin satelit extind rapid adoptarea platformei IP pentru a oferi atat servicii de televiziune cat si o serie de alte functii avansate, servicii si continut abonatilor lor, crescand veniturile si atractivitatea ofertei lor TV. Inscriindu-se in aceasta tendinta, ZyXEL prezinta cateva modele de set-top-box-uri IP care ofera operatorilor capacitatea de a dezvolta servicii video IP diferentiate, cum ar fi multicast si video-on-demand, in scopul de a optimiza investitia lor in retelele de banda larga.

Zyxel STB 2101 HD

''Avand in vedere dinamica si rata de crestere a pietei IPTV, ne asteptam ca in urmatoarea perioada si consumatorii din Romania sa beneficieze mai mult de beneficiile IPTV sau triple play, tehnologii pentru care ZyXEL ofera solutii end to end. Operatorii din Romania vor avea ocazia testarii solutiilor ZyXEL prin programele demo si proof of concept, si vor beneficia de suportul nostru pentru implementarea si oferirea de servicii personalizate'', a spus Octavian Oancea, Country General Manager, ZyXEL.

Cel mai nou model de set-top-box ZyXEL - STB-2101H, construit pe baza arhitecturii SoC (system-on-chip), este un produs de inalta performanta cu capabilitati video avansate, care ofera experiente audio-vizuale impecabile utilizatorilor individuali. Acesta suporta SVG (Scalable Vector Graphics), o tehnica revolutionara care permite timpi de descarcare redusi si zero distorsiuni, ceea ce se traduce in performanta optima de scalare a imaginii sau zoom-ul pe ecran. STB-2101H este dotat, de asemenea, cu mai multe functii, cum ar fi de partajarea continutului multimedia, atunci cand este conectat cu un dongle-ul USB sau hard disk extern. Utilizatorii casnici pot accesa cu usurinta si se pot bucura in orice moment de continutul audio si video stocat. Mai mult decat atat, prin intermediul unui puternic Software Development Kit, integratorii de servicii sunt capabili sa proiecteze si sa dezvolte mai multe aplicatii si servicii interesante pentru a spori loialitatea abonatilor, ca rezultat al atingerii unui grad avansat de satisfactie al clientului.

Cu o dotare bogata in caracteristici avansate, cu performante inalte la capitolul design atat pentru hardware cat si pentru software, beneficiind de colaborarea cu BeeSmart, un furnizor de middleware lider al industriei IPTV, STB-2101H este imbunatatit cu o platforma interactiva de furnizare de servicii TV - arhitectura inovatoare, cu flexibilitate si modularitate ridicata. Aceasta suporta aplicatii HTML si JavaScript pentru o varietate de extensii de continut. Beneficiind de scalabilitate ridicata si un set extins de caracteristici, furnizorii de servicii de telecomunicatii vor fi capabili sa introduca noi servicii video pentru abonati pentru a mari ARPU (venitul mediu generat de un utilizator), precum si pentru a atrage noi abonati prin intermediul unor servicii diferentiate in comparatie cu concurentii lor.

ZyXEL STB-2101H este usor de instalat, chiar si de catre abonati. Platforma software ce permite upgrade-ul de la distanta aduce la indemana tehnologia viitorului, fara a greva in mod semnificativ costurile furnizorilor de servicii IPTV.

Cele mai citite