Soferi, aveti grija la ''iPod zombies''!

Fiti atenti: a inceput atacul utilizatorilor de iPod!

O data cu lansarea fotografiilor noului iPod Touch, consumatorii ar putea sa planuiasca achizitionarea unui astfel de dispozitiv. Asociatia Automobilistilor (AA) avertizeaza soferii cu privire la pietonii care detin un iPod. AA a observat pietoni utilizatori de iPod care intra in transa atunci cand folosesc MP3 player-ul, telefonul mobil sau agenda electronica si acest lucru ar putea fi letal pentru cei de pe strada.

Edmund King, presedintele AA, a declarat: ''Nu putem opri dezvoltarea tehnologiei dar trebuie sa tinem cont de pietonii, biciclistii sau soferii ''iPod zombies''. Chiar daca sunt pe picioarele lor, pe doua roti sau pe patru roti, prea multi oameni sufera din cauza acestei ''uitari de sine generata de iPod''.

Societarea de asigurari AA a raportat un numar mare de soferi care au depus plangeri pentru accidente minore in care au fost implicati pietoni cu iPod.

Un studiu efectuat de centrul de cercetare Pew din Statele Unite arata ca 17% dintre adultii care utilizeaza telefoane mobile au avut un accident datorita faptului ca erau distrasi de convorbiri telefonice sau sms-uri.

O data cu lansarea noului iPod, va creste si numarul celor neatenti la drum?

 

apple ipod touch

Cele mai citite