Camera foto DSLR Canon EOS 1D X

Canon anunta astazi lansarea modelului EOS-1D X – noua generatie de camere foto profesionale SLR (DSLR). Oferind o combinatie unica de viteza, rezolutie si calitate a imaginii, EOS-1D X este cea mai noua inovatie in materie de captura foto si filme full HD. Fie ca fotografiati in studio, pe terenul de sport sau in orice alta locatie, acest model este ideal pentru orice fotograf profesionist. Noul model este varful de gama al seriei de camere foto Canon DSLR – marcand, odata cu lansarea celui mai avansat model EOS produs pana acum, cea de a X-a generatie de sisteme profesionale Canon.

Varful celor 40 de ani de experiente in dezvoltarea de camere foto profesionale, EOS-1D X reprezinta o noua era pentru sistemul EOS si inlocuieste modelele EOS-1D Mark IV si EOS-1Ds Mark III. Combinand un senzor full-frame de 18.1MP, un sistem autofocus complet redesenat si tehnologii puternice de masurare cu noile procesoare dual ''DIGIC 5+'', aceasta camera a fost conceputa pentru a oferi calitate si usurinta in utilizare– asigurand fotograful ca orice cadru va fi capturat cu o acuratete si viteza mai mari ca niciodata.

''EOS-1D X este camera foto ideala pentru toate tipurile de fotografi'' a spus Kieran Magee, Professional Marketing Director, Canon Europe. ''Profesionistii fotografiaza de obicei din mers, in situatii tensionate, iar EOS-1D X ofera functiile si performanta de care acestia au nevoie. Am ascultat sfaturile profesionistilor si am creat o camera foto puternica, fiabila care va intruni cerintele tot mai multor fotografi.

Canon EOS-1DX

EOS-1D X ofera un set extins de imbunatatiri ale specificatiilor tehnice. Noul senzor CMOS full frame de 18.1Megapixeli ofera o flexibilitate exceptionala, permitand fotografilor sa captureze o varietate mai mare de scene si subiecti la rezolutie ridicata. Arhitectura complet noua ofera un interval ISO incredibil, 100-51200, ce poate fi extins pana la 204800, in timp ce procesoarele ''DIGIC 5+'' ofera imbunatatiri in privinta zgomotului de 2-stop – pentru fotografii la calitate exceptionala, fara zgomot, chiar si in conditii de lumina scazuta.

Noul sistem autofocus wide-area cu 61 de puncte ofera o sensibilitate ridicata, asigurand viteza si precizie extinsa. Cu cele 41 puncte cross-type, inclusiv 5 puncte dual cross-type, sistemul autofocus ofera o acuratete neintrecuta pe tot cadrul, in timp ce pre-setarile AF ajuta fotograful sa captureze cadre dificile – oferind siguranta de exceptie in situatii grele de fotografiere.

EOS-1D X dispune de un nou sistem de masurare RGB, ce ofera niveluri incredibile de acuratete. Senzorul RGB de 100,000 pixeli este conectat la sistemul AF si alimentat de propriul procesor DIGIC 4, care detecteaza chipuri si culori pentru a asigura nivelurile corecte de expunere si urmarire AF imbunatatita, chiar si la fotografierea celor mai provocatoare scene.

Echipat cu cea mai noua tehnologie de procesare, EOS-1D X este prima camera foto DSLR care beneficiaza de procesoarele dual ''DIGIC 5+''. Oferind o performanta de trei ori mai mare decat procesoarele standard DIGIC 5, fiecare procesor a fost conceput sa lucreze cu volume imense de date, in acelasi timp reducand zgomotul din imagine. In combinatie cu interfata read-out pe 16 canale, cele doua procesoare permit fotografierea continua la 12fps cu conversie 14-bit A/D si control complet asupra camerei – cel mai rapid DSLR disponibil in acest moment. Modul super high-speed extinde viteza de fotografiere pana la 14fps, in timp ce noul obturator si mecanismul cu oglinda reduc efectele de intarziere si reflexie din oglinda, oferind astfel performante constante pentru fotografierea la viteze ridicate.

EOS-1D X este ideal pentru toti profesionistii care doresc sa profite din plin de lentilele si accesoriile disponibile pe sistemul EOS – fie ca sunt destinate fotografiei sau filmului. Utilizatorii pot inregistra filme full HD (1920x1080p) cu ajutorul senzorului full frame ce dispune de o serie de setari manuale pentru controlul expunerii, focalizarii sau a numarului de cadre inregistrate pe secunda, in timp ce nivelul sunetului poate fi afisat si ajustat direct pe ecranul LCD, asigurand un control complet pentru toti parametrii.

Canon EOS-1DX

Multumita puterii oferite de procesoarele dual ''DIGIC 5+'' numarul artefactelor moire a fost redus semnificativ, in timp ce EOS Movie asigura acum mai multe optiuni de inregistrare, generand automat un nou fisier odata ce limita de 4GB a fost atinsa. Noul codec video mentine cea mai buna calitate a inregistrarii, limitand compresia astfel incat utilizatorii sa poata beneficia de un nivel ridicat al informatiilor pentru post-procesare.

EOS-1D X este o versiune usor revizuita a clasicului design EOS-1, cu butoane mai mari, mai accesibile, pentru un control mai usor – chiar si in conditii extreme, atunci cand manusile sunt necesare. Doua controlere si o rotita sensibila la atingere, pentru utilizare in modul movie, fac operarea usoara, in timp ce o serie de butoane personalizabile permit utilizatorilor sa configureze camera conform propriului stil prin crearea de scurtaturi catre setarile pe care le folosesc cel mai des.

Un vizor cu acoperire 100% usureaza incadrarea fiecarei scene, in timp ce functiile inteligente ale vizorului adauga imediat un afisaj grila atunci cand este necesar. Ecranul Clear View II LCD de 8.11cm (3.2'') ofera o rezolutie de 1040K pixeli, iar structura antireflexiva a acestuia opreste reflexia luminii atunci cand vizualizati imagini in lumina puternica. Un strat protector din sticla, ofera rezistenta la loviturile si zgarieturile ce au loc atunci cand se fotografieaza din miscare. Sistemul de meniuri dispune de o interfata complet reproiectata, ce incorporeaza functiile de Ajutor pentru a face operarea camerei mai rapida, mai simpla si mai usoara. In plus, noul tab AF permite fotografilor sa acceseze si sa personalizeze pre-setarie AF pentru situatiile normale de fotografiere, utilizatorii putand sa se concentreze la captura momentului fara a fi nevoie sa ajusteze in mod constant setarile camerei.

EOS-1D X dispune un corp foarte rezistent construit dintr-un aliaj de magneziu ce ofera protectie impotriva loviturilor accidentale ce apar la utilizarea de zi cu zi. Ultima implementare a sistemului Canon EOS Integrated Cleaning System foloseste o tehnologie adoptata de la lentilele Canon, utilizand vibratii similare cu cele ale motoarelor ultrasonice pentru a indeparta mai eficient particulele de praf de pe senzor.

Un mecanism de declansare imbunatatit asigura durabilitate extinsa, oferind peste 400K cicluri de declansare, astfel incat fotografii pot fi siguri ca aparatul lor foto va face fata unor fotografieri repetate in conditii dificile. Modelul EOS-1D X dispune de un strat de etansare in jurul controalelor si a imbinarilor, transformandu-l intr-un aparat rezistent la praf si apa – perfect pentru fotografierea in orice conditii atmosferice.

O conectivitate imbunatatita ofera fotografilor posibilitatea de a trimite rapid si sigur imagini catre studiouri sau centre de fotografiere. Un port de retea integrat ofera o modalitate rapida si sigura de a transfera imagini catre alte locatii fara ajutorul unui adaptor.

Parte a premiatului sistem EOS, modelul EOS-1D X este compatibil cu cea mai mare selectie de lentile din lume, unitati flash din gama Speedlite EX si o gama larga de accesorii. Upgrade-ul ideal pentru utilizatorii de EOS-1D Mark IV si EOS-1Ds Mark III, noul EOS-1DX este de asemenea compatibil cu numeroase accesorii EOS, permitand noului corp sa se integreze perfect cu orice kit existent al seriei EOS-1.

In plus, odata cu lansarea modelului EOS-1D X Canon ofera si modulul WFT-E6 – un nou si compact transmitator WiFi proiectat pentru a transfera imagini atunci cand o conexiune cu fir nu este disponibila. WFT-E6 beneficiaza de suport WiFi 802.11n si Bluetooth pentru conexinui catre dispositive GPS, oferind un transfer sigur al imaginilor si al filmelor catre un server FTP sau abilitatea de a afisa continutul pe un ecran compatibil printr-o conexiune DLNA.

EOS-1D X va fi compatibil si cu un nou receptor GPS – model GP-E1. Permitand utilizatorilor sa adauge EXIF-ului informatii cu privire la locatie si sa urmareasca geographic pasul fotografiilor realizate, modelul GP-E1 este ideal pentru fotografia de viata salbatica sau pentru fotografii care au nevoie de un reper la o viitoare utilizare a locatiei.

 

Canon EOS-1D X – optiuni cheie

• Senzor full frame CMOS de18.1 MP

• Fotografiere pana la 12fps si 14fps

• 100-51200 ISO, pana la H:204800

• Sistem AF cu pana la 61 puncte

• Filmare Full HD 1080p

• Procesor Dual ''DIGIC 5+''

• Ecran LCD Clear View II 8.11 cm (3.2'') 1040K

• Port Ethernet

Cele mai citite