Eroare
  • Strange, but missing GJFields library for /var/www/clients/client1/web1/web/plugins/content/autoreadmore/autoreadmore.php
    The library should be installed together with the extension... Anyway, reinstall it: GJFields
Avertizare
  • Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Path not in open_basedir paths.
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.2.0/jquery.min.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: /plugins/system/jqueryeasy/jquerynoconflict.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.12.0/jquery-ui.min.js
Iti dau reducere 1% la PC Garage

Este PC-ul tau pregatit pentru Battlefield 3?

Mai avem de asteptat mai putin de o saptamana pana la lansarea probabil a celui mai asteptat joc shooter al anului, Battlefield 3 si cred ca este timpul sa ne gandim serios daca configuratia PC-ului de fata este de ajuns sau nu pentru a rula in conditii decenta si de ce nu Ultra jocul FPS.

Acum cateva saptamani bune am publicat aici pe Techzone cerintele minime si recomandate pentru Battlefield 3, care, in mare, arata cam asa:

Cerinte minime:

- CPU: Core 2 Duo ~ 2.4 GHZ

- RAM: 2 GB

- GPU: compatibil DX10 cu un minim de 512 MB RAM

Cerinte recomandate:

- CPU: Quad

- RAM: 4 GB

- GPU: compatibil DX11 cu un minim de 1024 MB RAM

Cerintele prezentate mai sus nu par sa puna probleme unui PC cat de cat updatat in ultimii 2 ani, daca vreti sa jucati jocul in conditii decente, insa sa fim seriosi, ce gamer respectabil se multumeste cu detalii medii intr-un joc?

 

battlefield 3

 

 

Sa incepem cu partea cea mai importanta a viitorului upgrade.

CPU-ul (procesorul)

In mare, conform cerintelor recomandate de EA pentru acest joc, cam orice procesor cu 4 core-uri (Quad) ar putea rula in conditii mai mult decat bune FPS-ul Battlefield 3. Care este totusi recomandarea Techzone.ro? Intel I5 2500K, ce costa aproximativ 850 - 900 RON si poate fi gasit in mai toate magazinele mari online din Romania. De ce totusi aceasta alegere? Simplu, doar nu vrem sa marim performanta unui PC doar pentru un singur joc ci trebuie sa gandim putiin pe viitor. Seria 2500K de la Intel este o alegere perfecta si ieftina, iar acel K de la finalul numelui ne arata ca procesorul este mai mult decat apt pentru un viitor overclock. Bineinteles ca exista versiuni mai ieftine de procesoare I5 si de ce nu Quad Core si, cel mai probabil, diferenta de performanta in joc nu va fi asa de notabila, insa ce te faci la Battlefield 4? Probabil mai scoti din buzunar un 400-500 Ron si treci pe I7.

 

core i5 2500k

 

Placa Video (GPU)

DICE, producatorul jocului a mentionat ca pentru o experienta excelenta in detalii Ultra, Battlefield 3 ar trebui jucat pe o placa video cel putin egala, daca nu mai performanta decat un Nvidia GTX 560. Bineinteles, exista o multime de versiuni de placi video GTX 560 si daca nu dispunem de mai mult de 800 RON pentru un upgrade, va trebui sa ne decidem care versiune este cea mai buna.Placile GTX 560 TI sunt mai bune fata de variantele simple, deoarece pentru o diferenta mica de aproximativ 100 RON, primim mai multe core-uri de shader, o viteza mai mare a procesorului si astfel o mai buna performanta.

Chiar daca sunt fan infocat Nvidia, nu trebuie sa uitam, competitorii, AMD, astfel, placa video HD 6870 este o alegere mai mult decat buna pentru aceeasi bani si performante egale cu cele ale versiunii rivale GTX 560.

Daca dispui de resurse si doresti o experienta 3D si de ce nu pe 3 sau mai multe monitoare, atunci exista alegeri mai bune si implicit mai scumpe, precum GTX 580 sau HD 6990.

 

gtx 560 ti

 

Placa de baza

Aici este simplu, si nu este nevoie de o analiza amanuntita atunci cand cumperi ceva. Ce va trebui sa ai in vedere este ca suportul sa fie pentru procesoarele recomandate de noi sau alta alegere AMD facuta de dns., in cazul de fata soclu 1155, cel putin 4 sloturi pentru RAM, pentru ca intotdeauna va exista tentatia de a mai adauga ceva in plus si de ce nu suport pentru SLI sau Crossfire ca daca ai un GTX 560 ce te retine sa mai adaugi unul? Pentru aproximativ 500 Ron puteti avea exact ce am descris mai sus, diferente de pret dar si de performanta existand in functie de brandul ales si de eventualele optiuni pe care le doriti pe placa de baza.

 

asus

 

La toate cele de mai sus, in cazul in care sunteti inca posesorului unui procesor pe soclu vechi si ati trecut pe noua generatie, ati schimbat si placa de baza ceea ce a dus implicit la schimbarea placutelor de RAM, asa ca mai adaugam inca 100 Ron pentru cei 4 GB de RAM DDR 3 necesari si ajungem la un total de aproximativ 1900 RON, investitie care in ciuda faptului ca am ales ce era mai bun la cel mai mic pret, este destul de mare.

 

ram ddr3

 

Intrebarea mea este urmatoarea, merita?

 

Cele mai citite

Error: No articles to display