Iti dau reducere 1% la PC Garage

Aplicatiile Ice Cream Sandwich vor rula pe tablete si smartphone-uri

Ice Cream Sandwich are un SDK complet nou care permite utilizatorilor sa creeze simplu aplicatii care functioneaza pe mai multe forme, eliminand problemele datorate faptului ca Android ruleaza pe atat de multe dimensiuni diferite de ecrane.

Ice Cream Sandwich: SDK

Hugo Barra, Product Manager Google vorbeste despre dimensiunile pe care urmeaza sa ruleze:"Este prima versiune Android care va rula atat pe tablete cat si pe telefoane, ceea ce am facut a fost sa petrecm foarte mult sa retehnologizam SDK-ul pentru a face mai simplu de realizat o aplicatie care ruleaza pe multiple dimensiuni. Aplicatia trebuie scrisa o singura data."

Nu e nicio indoiala ca va fi o ususrare pentru programatori care, de altfel, s-au mai lovit de problema crearii de aplicatii atat pentru ecrane mari de tablete cat si pentru ecranele mai mici ale smartphone-urilor.

Samsung GalaxyNex_Gmail

Ice Cream Sandwich: Gmail si Calendar

Google ramane un exemplu, a creat aplicatiile Mail si Calendar care pot rula pe ecrane de aproape orice rezolutie, functie icoane plasate intr-un meniu drop down daca rezolutia nu suporta plasarea acestora in meniul principal.

"Bara de actiuni pe care o poti vedea jos, in dreapta ultimei pictograme exista un meniu, pe un telefon cu o rezolutie mai mica, doua dintre aceste pictograme sunt eliminate automat, adaptandu-se la dimensiunile ecranului"

Android Ice Cream Sandwich este primul sistem de operarea hibrid care functioneaza atat pe tablete cat si pe smartphone-uri.

Ce parere ai de modificarile cu care a venit Android 4.0?

Cele mai citite

Error: No articles to display