Iti dau reducere 1% la PC Garage

Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows a primit calificate excelente

Solutia business Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows, recent lansata si in Romania, a primit cele mai bune calificative in urma primei evaluari independente, realizate de AV-Test.org, unul dintre cele mai importante laboratoare de testare a suitelor de securitate informatica.

Evaluarea a avut loc in iulie si august 2011, perioada in care versiunea beta a Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows a fost comparata cu alte sase produse de securitate. Toate solutiile au primit calificativul ''aprobat'', insa produsul Kaspersky Lab a avut cel mai mare punctaj, multumita rezultatelor obtinute in urma testelor de identificare si eliminare a malware-lui.

Testele efectuate de catre AV-Test.org au evaluat eficienta solutiilor business in situatii variate, inclusiv in cele de protectie impotriva atacurilor malware de tip ''zero-day'', detectarea si stergerea mostrelor malware pe sistemele deja infectate. De asemenea, au fost luati in considerare si alti factori, precum performanta produsului (in functie de impactul asupra resurselor sistemului de operare in utilizarea de zi cu zi), procentul rezultatelor fals pozitive si avertismentele privind programele autentice. Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows a primit cel mai mare punctaj – 16 din 18 puncte – fata de rezultatul mediu de 12.8 puncte.

Noua solutie business Kaspersky Lab a avut rezultate mai bune decat suita de securitate de pe al doilea loc, in ceea ce priveste capacitatea de eliminare a malware-ului, performanta per total si numarul de verdicte fals pozitive (Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows nu a raportat niciun rezultat de acest tip).

Alte rezultate foarte bune inregistrate de Kaspesky Endpoint Security 8 for Windows au fost cele de 100%, pentru evaluarea in situatii care simulau realitatea de pe computerul utilizatorului. In cadrul acesteia a fost testata protectia impotriva atacurilor de malware de tip ''zero-day'' si a amenintarilor venite de pe web si e-mail. In testele clasice de detectie, solutia Kaspersky Lab a detectat 99% dintr-o baza de date de peste 230.000 de mostre malware.

KasperskyLab logo

Solutia business Kaspersky Lab a inregistrat un rezultat remarcabil si la testul privind detectarea amenintarilor informatice foarte raspandite (au fost utilizate 5.000 de mostre malware). In plus, Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows s-a dovedit foarte eficienta si in cadrul testului de eliminare a componentelor malware din sistem, in cadrul caruia a detectat 95% din programele periculoase, iar 85% dintre ele au fost sterse complet de pe computer (comparativ cu o medie de 74%).

''Un studiu realizat recent de Kaspersky Lab a indicat faptul ca securitatea IT este una dintre prioritatile companiilor, in special in ceea ce priveste protectia impotriva malware-lui'', a spus Nikita Shvetsov, Director of Anti-Malware Research of Kaspersky Lab. ''Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows ofera cel mai inalt nivel de protectie multumita motorului antivirus complet reproiectat, sistemului inteligent de securitate cloud si altor imbunatatiri. Suntem bucurosi ca prima testare independenta a demonstrat care este potentialul noii noastre solutii de securitate business, primind calificative maxime pentru identificarea si eliminarea mostrelor malware, cat si pentru performanta, avand in vedere ca nu a inregistrat niciun verdict fals pozitiv pentru software legitim'', a incheiat Shvetsov.

Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows, bazat pe tehnologiile brevetate de Kaspersky Lab, include functii precum Application Control, pentru controlul integritatii aplicatiilor instalate, Web Filtering – pentru filtrarea continutului web si blocarea site-urilor periculoase – si Device Control, pentru administrarea modului in care dispozitive externe de stocare pot fi conectate la computerele din retea. Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows are acces la Kaspersky Security Network, un sistem inteligent de securitate cloud, care ofera actualizari in timp real cu privire la cele mai noi tipuri de malware si ofera suport pentru whiteilisting-ul aplicatiilor.

Cele mai citite