Intel lanseaza procesoarele Intel Core i7-3960X si Intel Core i7-3930K, ambele cu sase nuclee si 12 fire de executie, pe socket LGA2011

Intel Corporation isi imbogateste gama de procesoare cu sase nuclee cu doua noi modele: Intel® Core™ i7-3960X Extreme Edition si Intel® Core™ i7-3930K. Acestea sunt primele doua procesoare cu sase nuclee din cea de-a doua generatie a gamei de procesoare ''Sandy Bridge'' Intel Core. Cu peste 2 miliarde de tranzistori, cele mai recente procesoare Intel ofera o putere de procesare echivalenta cu cea oferita de aproximativ 365,000 de chip-uri Intel 4004. Intel sarbatoreste in aceasta luna cea de-a 40-a aniversare a microprocesorului.

Dezvoltatorii si utilizatorii celor mai performante aplicatii – in special in crearea de continut, randare 3D si jocuri— vor beneficia de nucleele aditionale, cache-urile mai mari si memorie de tip quad-channel. In conditiile in care utilizatorii posteaza din ce in ce mai mult continut pe online si se delecteaza cu cele mai noi titluri de jocuri aparute, dezvoltatorii de software sunt printre primii care se bucura de performantele si capabilitatile oferite de noile procesoare.

Dezvoltatorii de jocuri, precum id Software au nevoie de procesoare cu mai multe nuclee.

''Pentru a realiza un proces de randare cat mai bun, jocul RAGE foloseste un proces in timp real pentru a transcoda textura imaginilor, pornind de la o forma foarte compresata, totul pentru a ajunge la un format de compresie pe care GPU-ul sa il poata randa'', a precizat John Carmack, Director Tehnic la id Software.

''Un sistem care detine un procesor cu sase nuclee poate transcoda cu pana la 50% mai multe date pe secunda in timpul jocului, comparativ cu un sistem cu patru nuclee.''

Noile procesoare suporta noul set de instructiuni Intel® Advanced Vector Extension (AVX), care beneficiaza de randare 3D.

''MAXON Cinema 4D si Cinebench sunt construite pentru a profita de toate firele de executie ale procesorului'', a declarat Harald Schneider, CTO al MAXON* Computer. ''Noul motor de randare imparte inteligent sarcinile de-a lungul firelor de executie, oferind in acest fel performanta si viteza maxima de transfer. In plus, noul update va include o dinamica Bullet-based optimizata pentru setul de instructiuni Intel® AVX. Acest lucru inseamna preview-uri si randari rapide si abilitatea de a crea scene complexe, cu mai multe obiecte, mai multe efecte si rezolutie mai mare'', a adaugat Schneider.

Procesoarele Intel Core i7-3960X si Intel Core i7-3930K pot fi overclock-ate usor, pasionatii care doresc sa modifice performanta sistemului o pot face folosind aplicatii simple. Noile procesoare, construite pe tehnologia Intel pe 32nm, functioneaza la o frecventa de 3.3 / 3.2 GHz cu 15MB / 12MB de memorie cache L3. Chipset-ul Intel® X79 Express care suporta noua platforma LGA 2011 ofera performante si capabilitati sporite, printre care amintim porturi SATA 6Gb/s si sloturi aditionale PCIe 2.0.

''Suntem incantati sa oferim cea mai performanta platforma pentru utilizatorii de PC-uri'', a declarat Zane Ball, General Manager al Intel Desktop Client Platforms Group. ''Cu o performanta nemaintalnita, memorie de tip quad channel, tehnologie Turbo si capabilitati PCI Express, aceasta platforma a creat entuziasm in randul utilizatorilor si al industriei'', a adaugat Ball.

Odata cu noile procesoare, Intel lanseaza o solutie de racire a procesorului bazata pe apa. Dezvoltata impreuna cu Asetek, aceasta nu are nevoie de mentenanta si este optimizata pentru a functiona atat pe socket-ul LGA2011, cat si pe LGA1366 si 115x.

Intel lanseaza de asemenea doua placi de baza pentru entuziasti -- Intel® DX79SI si Intel DX79TO.

Intel Core i7-3960X si Intel Core i7-3930K sunt disponibile la pretul de 990$ , respectiv 555$, daca se achizitioneaza 1000 de bucati.

 

Core-i7-E-box

Cele mai citite