NVIDIA Maximus revolutioneaza industria graficii

NVIDIA anunta tehnologia NVIDIA Maximus, destinata cresterii performantei sistemelor folosite de catre profesionistii din segmentul de proiectare si creatie.

Noua tehnologie va permite obtinerea un sporuri de performanta semnificative in materie de productivitate si creativitate, accelerand substantial volumul de lucru realizat pe un singur sistem, care va putea fi folosit simultan pentru aplicatiile grafice intensive si simulararea rezultatelor. In mod traditional, aceste aplicatii trebuiau redate pe sisteme separate.

NVIDIA Maximus reuseste sa atinga aceasta performanta prin combinarea capabilitatilor grafice 3D ale unitatilor de procesare grafice profesionale NVIDIA Quadro (GPU) si puterea de procesare paralela a procesorului ajutator NVIDIA Tesla C2075 — sub o singura tehnologie, certificata de vanzatorii de top ai industriei, care distribuie transparent tipul de procesare necesar.

''Pentru cei care si-au petrecut intreaga cariera cu statii de lucru, NVIDIA Maximus reprezinta o revolutie,'' a declarat Jeff Brown, general manager, Professional Solutions Group, NVIDIA. ''Arhitecturile anterioare ale statiilor de lucru fortau designerii si inginerii sa realizeze, adesea offline, aplicatii care aveau nevoie de o putere de procesare semnificativa. Acum pot realiza ambele operatiuni simultan, pe acelasi sistem, permitand profesionistilor sa exploreze mai rapid mai multe idei, si sa gaseasa cele mai bune raspunsuri intr-un timp mai scurt.''

nvidia-maximus-logo

Cu aplicatiile NVIDIA Maximus – precum cele de la Adobe, ANSYS, Autodesk, Bunkspeed, Dassault Systèmes si MathWorks – munca unitatii de procesare grafica va rula pe procesorul ajutator NVIDIA Tesla, permitand unitatii grafice de procesare NVIDIA Quadro sa ruleze functiile grafice si asigurand calitatea si performantele necesare utilizarii profesionale.

''Avantajele reale ale tehnologiei Maximus sunt flexibilitatea si sporul de productivitate,'' a declarat Tim Ong, vice president Mechanical Engineering, Sunnyvale, Liquid Robotics, California. ''Permitand inginerilor sa performeze operatii multiple simultan, tehnologia Maximus sporeste volumul nostru de lucru. Este un instrument incredibil ce le permite inginerilor sa fie mai flexibili, sa realizeze mai multe lucruri deodata si sa fie mai productive datorita faptului ca sunt eliminati timpii de asteptare pentru procesarea datelor.''

Tehnologia NVIDIA Maximus – deja disponibila

Cei mai importanti producatori de statii de lucru la nivel mondial – precum HP, Dell, Lenovo si Fujitsu – ofera statii de lucru cu tehnologia NVIDIA Maximus integrata, disponibile pentru configurare si achizitionare imediat.

Configurarile statiilor de lucru desktop cu NVIDIA Maximus incep de la pachetul NVIDIA Quadro 600 (pret estimat:199 dolari) + NVIDIA Tesla C2075 (pret estimat: 2.499 dolari).

Statiile de lucru Fujitsu CELSIUS M470, R570 si R670 sunt disponibile acum in regiunea EMEAI si Japonia.

Cele mai citite