Vanzarile Nokia Lumia 800 sunt sub asteptari

Nokia Lumia 800 va inregisra doar jumatate de milion de dispozitive vandute pana la sfarsitul anului 2011, spun analistii.

Conform analistilor din industrie, vanzarile Nokia ale primului telefon Windows vor fi mai mici decat se asteptau, adica 500.000 de telefoane mobile vor fi livrate pana la sfarsitul acestui an.

Nokia Lumia800

Bernstein Research a lansat aceste informatii, iar analistul Pierre Ferragu care a privit datele din Google Trends spune ca nivelul de interes pentru acest telefon este cam la acelasi nivel ca pentru telefonul cu sistem de operare Symbian - N8 care a indurat o perioada dificila.

O alta companie, Pacific Crest, a declarat anterior ca Lumia 800 va atinge vanzari de 2 milioane de unitati (datorate si perioadei Craciunuilui), dar analistul sau James Faucette spune acum ca estimarile sunt aproape de 500.000 dispozitive.

Potrivit analistului Ferragu: "Fara inovatie, credem ca noile telefoane Nokia nu vor atinge linia telefonalor de inalta generatie." Acesta spuna ca firma nu crede ca telefoanele Lumia sunt competitive ca pret si nu au suficiente avantaje fata de telefoanele cu alte sisteme de operare ca Android si iOS.

Telefonul a fost deja lovit de probleme cu durata de viata a bateriei, Nokia promitand sa rezolve problema curand.

Cu toate astea, Nokia pare sa fie multumita de vanzarile telefoanelor Windows Phone de pana acum. Spunanad ca Lumia 800 le-a oferit cele mai bune vanzari pentru prima saptamana, din toate timpurile.

Ti-ai cumparat deja un telefon Nokia Lumia 800?

Cele mai citite