AMD lanseaza propriul brand de memorii - AMD Memory

AMD a anuntat disponibilitatea la vanzare in lanturile de magazine din America de Nord a primelor module de memorie AMD Memory destinate sistemelor desktop. Actiunea a debutat cu partenerii Patriot Memory LLC si VisionTek Products LLC. Produsele distribuite sub brand-ul AMD Memory vor face mai simplu procesul de selectie a memoriilor DRAM, oferind o optiune simpla si directa atunci cand utilizatorul se afla in cautarea celei mai bune alegeri pentru sistemul sau, fie ca doreste sa il foloseasca pentru gaming sau multimedia.

Ca parte a preocuparii AMD pentru dezvoltarea platformelor destinate calculatoarelor personale, compania a folosit suita AMD OverDrive™ pentru a testa si optimiza memoria DRAM impreuna cu platformele APU, CPU, GPU si chipset-urile companiei. Aceasta perspectiva unica permite AMD sa ajusteze si sa optimizeze modulele de memorie pentru a fi folosite de alti producatori.

''Patriot Memory va aduce in acest ecosistem experienta si expertiza acumulata in peste doua decenii'', a declarat Paul Jones, CEO al Patriot Memory. ''Abilitatea noastra de a livra cea mai buna tehnologie la cele mai competitive preturi va deschide calea spre succes pentru aceasta linie de produse.''

In plus fata de sporirea experientei companiei AMD in crearea de chipseturi pentru grafica, procesoare, APU si chipset-uri pentru placi de baza, aceasta noua linie de produse permite retailerilor sa completeze oferta cu module de memorie, asigurand experienta unui upgrade simplu si de incredere, in care se pune un puternic accent pe compatibilitate si stabilitate. Clientii pot achizitiona un pachet complet de componente proiectate pentru a oferi performante de top si valoare maxima.

Aceasta initiativa se bazeaza pe expertiza AMD de furnizare a modulelor DDR3 pentru producatorii de placi video add-in-bord intr-un efort de a asigura disponibilitate.

''De cativa ani, AMD furnizeaza si valideaza memorie pentru placile grafice AMD Radeon™,'' a declarat Matt Skynner, vice presedinte si director general al AMD GPU Division. ''Pe baza acestei experiente, adaugarea la liniile noastre de produse a celei de memorii de sistem a fost o oportunitate clara pentru noi. Aceasta actiune pune la dispozitia partenerilor nostri si utilizatorilor finali un brand de incredere sinonim cu calitatea - cu AMD Memory contribuim la asigurarea performantei si fiabilitatii''.

AMD Memory este disponibil pe trei niveluri diferite – module de 2GB, 4GB si 8GB - intr-o gama de preturi si de viteze. Categoria Entertainment va cuprinde module RAM cu frecvente de 1333 MHz si 1600 MHz, concepute pentru aplicatii Home Theater. Versiunea Performance suporta viteze de pana la 1600 MHz cu latenta scazuta si se livreaza in perechi. In cele din urma, modulele Radeon™ Edition DRAM vor rula la 1866 MHz si sunt ajustate, testate si certificate pentru platformele AMD specifice, pentru a permite performante maxime la preturi competitive.

AMD colaboreaza cu producatorii de module de memorie pentru a crea produse AMD Memory folosind componente capabile sa satisfaca anumite specificatii. Prin testarea si certificarea componentelor de memorie, utilizatorii finali sunt asigurati de compatibilitatea cu platformele AMD. De asemenea, AMD Memory este proiectat pentru a oferi calitate si fiabilitate cu chipset-uri si procesoare compatibile provenite de la alti producatori. Linia de produse AMD Memory va fi disponibila in curand in oferta celor mai importanti comercianti, printre care Amazon.com, Bestbuy.ca, Fry's, Memory Express, Micro Center, NCIX, Newegg, Tiger Direct, VIP Computers(Marea Britanie) si altele.

 

amd-logo

Cele mai citite