Eroare
  • Strange, but missing GJFields library for /var/www/clients/client1/web1/web/plugins/content/autoreadmore/autoreadmore.php
    The library should be installed together with the extension... Anyway, reinstall it: GJFields
Avertizare
  • Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Path not in open_basedir paths.
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.2.0/jquery.min.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: /plugins/system/jqueryeasy/jquerynoconflict.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.12.0/jquery-ui.min.js
Iti dau reducere 1% la PC Garage

Dublarea vitezei in 4 saptamani cu NVIDIA Tesla si compilatorul PGI

NVIDIA anunta rezultate impresionante in cadrul primului val al programului ''Dublarea vitezei in 4 saptamani. Garantat.'' care promite programatorilor, dublarea, in termen de o luna, a vitezei aplicatiilor, prin folosirea compilatororului realizat de Portland Group (PGI) si unitatile de procesare vizuala NVIDIA.

Sute de oameni de stiinta si cercetatori din intreaga lume s-au inregistrat in cadrul programului, in cele doua saptamani de cand a fost lansat. Unii dintre acestia au atins viteze de pana la de cinci ori mai mari in doar o zi de programare.

Noile comenzi disponibile in compilatorul PGI permit programatorilor sa ofere indicii simple compilatorului, care identifica partile de cod ce pot fi accelerate, fara a fi nevoie ca programatorii sa modifice sau sa adapteze codul de baza. Prin expunerea compilatorului la paralelism, comenzile permit compilatorului sa realizeze cartografierea detaliata a procesarii datelor de catre accelerator.

Programul le permite utilizatorilor sa isi accelereze aplicatiile pe unitatea de procesare vizuala NVIDIA Tesla (GPU) folosind compilatorul PGI si garanteaza o accelare a vitezei aplicatiilor de cel putin doua ori mai mare in patru saptamani. Programatorii interesati pot sa se inregistreze pentru o perioada de proba de 30 de zile pe site-ul programului ''Dublarea vitezei in 4 saptamani. Garantat.''

Nvidia Tesla

Prin rezultatele initiale raportate de participantii la program se numara:

• Un cercetator post-doctoral al Institutului Olandez pentru Radio Astronomie (ASTRON) si Universitatea din Groningen foloseste acest compilatorul in aplicatia destinata intelegeri originilor universului pentru care utilizeaza zeci de mii de antene de frecventa joasa ale telescopului LOFAR. În termen de cinci zile de la utilizarea noilor comenzi, el a putut sa sporeasca performanta aplicatiei de reconstructie cu pana la de 5.6 ori mai mult

• Un producator de sisteme de navigatie a sporit performanta aplicatiei de cercetare care implica algoritmi de detectarea a obiectelor in timp real in secvente de imagini. Folosind noile comenzi si GPU-urile un dezvoltator a reusit sa creasca de cinci ori viteza aplicatiei de productie intr-o singura saptamana.

• Un cercetator post-doctoral al Universitatii din Texas, San Antonio incearca sa inteleaga mai bine efectele solventilor asupra proteinelor. Prin aplicarea noilor comenzi, acesta a reusit sa sporeasca viteza aplicatie de doua ori intr-o singura zi.

Programul ''Dublarea performantei in 4 saptamani. Garantat.'' a fost conceput pentru a pregati dezvoltatorii pentru valul de solutii bazate pe comenzi care se regasesc in noul standard OpenACC de programare paralela. Lansat la SC11, in noiembrie, OpenACC este conceput pentru a permite milioanelor de programatori stiintifici si tehnici sa profite de puterea de calcul a sistemelor eterogene de tip CPU / GPU.

Este de asteptat ca OpenACC sa fie folositor unei game variate de programatori care lucreaza in chimie, biologie, fizica, analiza de date, conditii meteorologice si climatice, informatii, si multe alte domenii. Compilatoarele existente de la Cray, IGP si CAPS vor oferi suportul initial pentru standardul OpenACC, in primul trimestru al anului 2012.

Cele mai citite

Error: No articles to display