Iti dau reducere 1% la PC Garage

Sistemul de operare WebOS HP devine open source

Probabil ca sistemul de operare WebOS HP a disparut o data cu intreruperea vanzarilor HP TouchPad, dar vanii codului se vor bucura sa puna mana pe o versiune open source.

A fost o perioada dificila pentru HP si sitemul sau de operare webOS. Dispozitivele Palm Pre si TouchPad precum si sitemul lor de operare nu s-au bucurat de un foarte mare succes. Dar speranta este vesnica, cel putin pentru fanii in scadere HP, compania anuntand ca webOS va rula din nou - de data aceasta ca software open source cu care oricine cu rabdare si cunostinde de codificare se poate juca.

hp-touchpad

"webOS este singura platforma creata de la inceput pentru a fi mobila, cu conexiune cloud si scalabila." spune directorul HP Meg Whitman intr-o declaratie oficiala. "Contribuind la inovatie, HP dezvaluie creativitatea comunicatii open source la o noua generatie de aplicatii si dispozitive."

HP si-a luat angajamnetul sa continue sa sprijine sistemul de operare webOS care este acum in mana comunitatii open source, spunand ca va fi "un participant activ si investitor al proiectului" in timp ce scopul transformarii sistemului de operare webOS in cod open source este de a "accelera dezvoltarea platformei webOS."

Cele mai citite