Intel lanseaza noile procesoare Atom - primele sunt N2600 si N2800

Intel a anuntat disponibilitatea noilor procesoare Intel® Atom™, cunoscute anterior sub numele de cod ''Cedar Trail''. Creata pentru a permite dezvoltarea unor dispozitive dinamice, de dimensiuni reduse, cu durata de viata mare a bateriei si cu pret accesibil, cea mai noua platforma Intel integreaza mai multe caracteristici noi. Acer, Asus, HP, Lenovo, Samsung si Toshiba vor comercializa sisteme ce integreaza noile procesoare incepand cu anul viitor.

Noile capabilitati grafice permit vizualizarea de clipuri video 1080p si Blu-Ray. De asemenea, sistemele vor include aditional display digital si iesiri precum HDMI sau Display Port.

Acceleratorul Intel® Graphics Media 3600/3650 impreuna cu controller-ul integrat de memorie ofera o performanta crescuta si un timp rapid de raspuns al sistemului, iar performanta grafica este de pana la doua ori mai buna comparativ cu platforma anterioara.

Sistemele care vor integra noile procesoare Intel® Atom vor avea o autonomie de pana la 10 ore. In modul standby bateria rezista cateva saptamani, permitand astfel utilizatorilor sa foloseasca sistemul o zi intreaga de lucru fara a fi nevoie sa il incarce. Aditional, Intel a crescut performanta sistemelor, reducand consumul de energie cu pana la 20%, comparativ cu platforma anterioara.

Fiind procesoare pe 32nm, platformele integreaza caracteristici precum Intel® Wireless Display si Intel® Wireless Music. Acestea, impreuna cu dispozitivele care se pot conecta wireless, vor permite utilizatorilor sa isi partajeze clipurile video si fotografiile de pe netbook pe televizor, sau sa realizeze streaming audio.

Aditional, tehnologii precum Intel®Smart Connect permit conectarea netbook-ului la Internet imediat cum acesta a fost deschis, contul de email, Twitter* si RSS-ul fiind updatate automat chiar si din modul sleep. Tehnologia Intel® Rapid Start permite o pornire rapida a sistemului din modul standby, mod care ajuta la cresterea duratei de viata a bateriei.

Procesoarele Intel® Atom N2600 si Intel® Atom N2800, impreuna cu chipset-ul Intel® NM10 Express, permit integratorilor sa creeze dispozitive subtiri. Aditional procesoarelor mobile, Intel prezinta si doua procesoare entry-level dedicate desktop PC-urilor si computerelor all-in-one: Intel® Atom D2500 si Intel® Atom D2700.

Platforma este compatibila cu numeroase sisteme de operare, inclusiv: Windows, MeeGo si Tizen.

Noile caracteristici si consumul redus de energie au permis crearea de design-uri atractive

Noile procesoare Intel® Atom au un TDP mic si detin caracteristici de management de energie precum Intel® Deeper Sleep si Intel® SpeedStep. Acestea permit crearea unor design-uri care au un consum redus de energie, fiind astfel potrivite atat pentru netbook-uri cat si pentru sisteme inteligente precum: dispozitive medicale si de semnalizare digitala entry-level.

In domeniul medical, o durata de viata mai mare a bateriei si capabilitati grafice mai bune inseamna o imbunatatire a modului in care doctorul are grija de pacient, aducandu-i acestuia continut multimedia la pat. Prin intermediul tehnologiei ARBOR, pacientul va avea la capul patului un terminal ce foloseste procesorul Intel® Atom N2800. Solutia are ca scop imbunatatirea managementului oamenilor din spitale, cresterea eficientei, reducerea ratei de eroare umana si imbunatatirea sistemului medical. De asemenea, prin intermediul aceluiasi terminal, pacientii vor putea accesa o multime de fisiere multimedia si obtine informatii medicale.

Capabilitatile ''mereu pornit si mereu conectat'' sunt ideale pentru sistemele POS entry-level, datorita boot-ului instant. Terminale POS bazate pe procesorul Intel® Atom D2700 vor fi produse de NCR Corporation si vor fi instalate in Statele Unite in restaurante si in magazine, incepand cu primul trimestru al anului viitor.

Sistemele inteligente beneficiaza de suport pe o perioada de 7 ani, fiind oferita asistenta si pentru sistemele de operare Windows Embedded Standard 7, Windows XP si XPe, Windows Embedded Compact, Yocto Project si Wind River VxWorks.

 

intel logo

Cele mai citite