Nokia a vandut 1 milion de telefoane Lumia 800 in ultimul trimestru al anului 2011

In mijlocul tuturor zvonurilor legate de vazarile Nokia, un analist sustine ca Nokia a livrat aproximativ un milion de telefoane Nokia Lumia 800 in ultimele trei luni ale anului 2011.

Cifrele vin de la compania de cercetare Morgan Stanley si nu sunt mult foarte mari avand in vedere ca in al patrulea trimestru este Craciunul si cheltuielile cresc in aceasta perioada.

Nokia Lumia800

Cu toate astea, daca datele sunt corecte, inseamna ca Nokia a depasit previziunile analistilor ce anticipau doar o jumatate de milion de unitati vandute pana la sfarsitul anului 2011.

Morgan Stanley crede ca vremurile bune ar putea sosi, estimand ca finlandezii vor vinde 37 de milioane de telefoane Windows Phone in 2012.

Aceste vanzari vin cu pretul declinului sistemului de operare Symbian care va inregistra o scadere a vanzarilor la aproximativ 40 de milioane de dispozitive anul acesta - avand in vedere ca Nokia a livrat peste 70 milioane de telefoane Symbian in 2011, declinul este destul de mare.

Nokia a inceput anul cu bine, a lansat primul telefon Windows Phone pentru piata din Statele Unite lansat la CES 2012 - telefonul LTE Nokia Lumia 900.

Cele mai citite