Nokia a vandut 1.5 miliarde de telefoane cu platforma software S40

Platforma software pentru telefoane mobile S40 a atins un nou record cu 1,5 miliarde de telefoane S40 vandute pana acum in intreaga lume.

Chiar daca Nokia face valuri pe piata Windows Phone, aventurile sale anterioare arata ca producatorul finlandez de telefoane mobile se lauda cu 1,5 miliarde de telefoane cu platforma S40 vandute pana acum in intreaga lume.

Nokia a declarat ca desi acum se concentreaza mai mult pe cel mai recent sistem de operare de la Microsoft pentru dispozitive mobile, platforma S40 continua sa atraga utilizatori cu 1,5 miliarde de telefoane S40 vandute.

Nokia Asha303

"Suntem extem de mandri de acest record. Sa ai 1,5 miliarde de dispozitive cu platforma software S40 vandute e un obiectiv greu de atins, cu atat mai putin realizabil cu o singura linie de produse", a declarat Mary McDowell, EVP telefoane mobile Nokia.

"Intr-un moment in care ne mentinem angajamentul de a conecta urmatorul miliard de clienti din intreaga lume - este placut sa iei in considerare modul in care dispozitivele cu platforma seria 40 au facut tehnologia mobila accesibila si faptul ca aceste telefoane continua sa ajute la schimbarea in bine a vietii oameilor."

Lansat prima data in 1999, sistemul S40 a crescut rapid in ultimii 12 ani, platforma actuala fiind sustinuta de o gama intreaga de elemente de continut de ultima ora ca accesul la aplicatii precum jocul de succes Angry Birds de la Rovio.

Caracteristici Nokia Asha 303

Aflandu-se sub manta celor 1,5 milioane de telefoane S40 vandute, Nokia Asha 303, care a fost lansat oficial anul trecut in octombrie a facut furori printre dispozitivele cu platforma S40. Avand un ecran tactil capacitiv de 2.6 inch, telefonul beneficiaza de o gama de baza de caracteristici cu spatiu de stocare intern de 100MB extensibil cu card micro SD precum si conectivitate 3G si tastatura full QWERTY.

Ai in prezent sau ai avut vreodata un telefon Nokia cu platforma software S40?

Cele mai citite