Eroare
  • Strange, but missing GJFields library for /var/www/clients/client1/web1/web/plugins/content/autoreadmore/autoreadmore.php
    The library should be installed together with the extension... Anyway, reinstall it: GJFields
Avertizare
  • Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Path not in open_basedir paths.
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.2.0/jquery.min.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: /plugins/system/jqueryeasy/jquerynoconflict.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.12.0/jquery-ui.min.js
Iti dau reducere 1% la PC Garage

Twitter poate cenzura postarile; utilizatorii reactioneaza

Utilizatorii site-ului de microblogging Twitter reactioneaza la vestea conform careia organizatia detine o tehnologie capabila sa cenzureze selectiv postarile pe twitter in anumite tari.

Twitter a fost acuzat de cenzurarea informatiei de catre utilizator dupa o postare pe blog intitulata "The Tweets Must Still Flow", care spune ca va elimina postari pe Twitter in anumite tari, fiind disponibile pentru restul lumii.

Twitter

Postarea de pe blog asigura utilizatorii ca nu are scopul de a filtra postarile pe twitter inainte sa apara online, dar "retine continut specific doar cand e necesar."

Utilizatorii, in rapuns la aceasta, au aminentat cu o zi de blocare a utilizarii twitter.

Anuntutul vine chiar dupa aniversarea de un an de la revoltele din Egipt unde site-uri sociale precum Twitter au fost folosite foarte mult. O actualizare a postarii pe blog spune: "Nu e nicio magie la calendarul de aplicare a acestei caracteristici. Lucram la reducerea domeniului de aplicare a cenzurei, in timp ce crestem transparenta, pentru o perioada de timp."

Oricum, postarea de la Twitter implica faptul ca aceasta tehnologie ajuta libertatea de exprimare, mai degraba decat limitarea. Anterior, atunci cand site-ul de microblogging a trebuit sa elimine postari de pe twitter (postari ilegale si/sau spam), mesajele au disparut la nivel global. Legat de tehnologia curenta, Twitter a declarat:"Incepand de azi, avem abilitatea de a retine continut de la utiliztorii dintr-o anumita tara - in timp ce mantinem postarea disponibila pentru restul lumii."

Este posibil ca Twitter sa foloseasca aceasta metoda pentru a obtine acces in tari unde a fost interzis - in China, de exemplu. Compania a aratat in mesaj ca unele tari au ideile lor despre libertate si expresie si a spus "Unele difera atat de mult de ideile noastre incat nu vom putea sa existam acolo."

Ce parere ai despre miscarea de cenzurare a retelei Twitter?

Cele mai citite

Error: No articles to display