Nokia bate Apple si Samsung la vanzarea de telefoane

IDC a publicat rezultatele de final de an pentru vanzarea de telefoane si chiar daca se tot vorbea de tristetea de la Nokia, cifrele sugereaza altceva.

La sfarsitul anului 2011, Nokia era lider in vanzarea de telefoane, detinand un procent imens de 26% din piata multumita telefoanelor precum Nokia Lumia 800 si Nokia Asha.

Nokia ar trebui sa fie ingrijorat de competitie dupa ce a fost dezvaluit faptul ca Samsung a inregistrat o crestere impresionanta avand 22 de procente, in timp ce Apple e acum pe locul trei in lume cu iPhone 4S - 8,7 procente.

Nokia-Lumia-800

Rezultatele au dovedit ca in ciuda trecerii Nokia la Windows Phone, compania a reusit sa fie lider chiar daca anul 2011 a fost un an in care a lansat putine telefoane.

Desigur, Nokia se bazeaza de fapt pe comert in Asia si America de Sud cu gama de telefoane accesibile cu Symbian precum Nokia Asha, piete esentiale pentru mentinerea stapanirii globale.

Cifrele IDC arata ca Nokia are mult de lucru pentru a-si mentine pozitia curenta, cresterea Samsung de la 20 la 22 de procente de piata urmand sa fie majorata de viitoarele telefoane lansate precum Samsung Galaxy S3.

Care e pentru tine producatorul de telefoane mobile al anului 2011?

Cele mai citite