Nikon D800 - DSLR-ul cu cea mai mare rezolutie din lume

Nikon anunta lansarea aparatului foto Nikon D800, care este dotat cu un senzor Full Frame (FX) de 36,3MP, rezolutia cea mai mare din lume pentru un aparat DSLR, precum si cu mod de filmare Full HD.

Nikon D800 este un aparat foto dedicat mai ales fotografilor de studio, celor de peisaj si videografilor, oferind rezolutia si detaliile unui aparat in format mediu, dar pastrand versatilitatea si agilitatea unui aparat DSLR. Senzorul CMOS in format FX, de 36,3MP, permite redarea unor detalii si nuante foarte clare, fiind obtinute imagini de o calitate remarcabila cu un nivel redus de zgomot si un interval dinamic mare, printrun sistem de conversie de la analog la digital (A/D) pe 14 biti si raport ridicat semnal-zgomot. Intervalul ISO de la 100 la 6400, cu posibilitate de extindere pana la 25600, stabileste noi standarde in materie de rezolutie pentru aparatele DSLR. Sistemele inteligente de reducere a zgomotului il gestioneaza fara a sacrifica detaliile fine, indiferent de conditiile de luminozitate.

Nikon-D800

Nikon D800 ofera flexibilitatea necesara realizarii unei game extinse de capturi video. Filmarea se poate realiza in format Full HD la 30fps, dar si HD la 60fps. Alaturi de intrarea pentru microfon stereo extern, iesirea audio pentru casti permite reglarea fina a canalul audio pentru a il izola, atat inainte, cat si in timpul inregistrarii. D800 ofera posibilitatea de vizualizare in timp real a inregistrarii, in format necomprimat, pe monitoare si dispozitive de inregistrare externe, prin intermediul iesirii HDMI. Setarile pentru filmare sunt usor de realizat, chiar si in timpul inregistrarii cu ajutorul butoanelor dedicate, situate pe partea frontala a aparatului.

Sistemul avansat de recunoastere a scenei, disponibil la Nikon D800, integreaza acum si noul senzor RGB de 91.000 pixeli, care analizeaza atent fiecare scena cu o precizie extraordinara. Acesta poate recunoaste cu precizie trasaturile fetei, precum si culorile si luminozitatea unei scene, chiar si atunci cand este utilizat exclusiv vizorul optic. Sistemul de focalizare automata, cu 51 de puncte, este asemanator celui folosit la varful de gama D4 si ofera performante extraordinare, chiar si in lumina scazuta.

Cu toate ca rezolutia noului senzor este impresionanta, fisierele foto avand o dimensiune apropiata de formatul mediu, Nikon D800 fotografiaza cu o cadenta de 4fps in format FX si pana la 6fps in format DX sau cu grip-ul MB-D12. Fotografiile vor putea fi incadrate prin vizorul capabil de o acoperire a cadrului de 100% si magnificare de 0,7x si, ulterior, vizionate pe ecranul de 8cm, intro rezolutie de 921 de mii de puncte. Pentru o incadrare precisa va putea fi utilizata functia de orizont virtual.

Nikon-D800-display

Butoanele de comanda au fost configurate pentru un acces mai usor la functiile aparatului si pentru o ergonomie superioara in manevrabilitate. Filmarea va putea fi accesata prin intermediul butonului dedicat, iar functia Picture Control, care permite reglarea fina a parametrilor precum claritate, saturatie si nuanta, va putea fi accesata direct, fara a intra in meniul aparatului.

Nikon-D800-top

Corpul lui Nikon D800 este construit din magneziu, rezistent la intemperii si praf, avand o greutate cu aproximativ 10% mai mica decat D700. Obturatorul a fost testat la 200,000 de cicluri, iar bateria ofera o autonomie de aproximativ 850 de cadre sau 60 de minute de filmare. Stocarea imaginilor si filmelor se realizeaza pe oricare dintre cele doua tipuri de card compatibile: CF si SD, iar conectarea la calculator se realizeaza prin portul USB 3.0.

Nikon D800E este o editie speciala a modelului D800, proiectata special pentru cei care cauta cel mai inalt nivel de rezolutie. Cu un filtru optic Low Pass, modificat pentru obtinerea unui nivel cat mai mare de claritate a imaginii, aparatul reprezinta alegerea ideala pentru fotografii care doresc sa redea cele mai fine detalii cu o claritate maxima. In afara de filtrul optic, toate functiile si caracteristicile sunt identice cu cele ale modelului D800.

Nikon D800 va fi disponibil in Romania dupa jumatatea lunii martie.

{hwdvs-player}id=955|width=560|height=340|tpl=playeronly{/hwdvs-player}

Cele mai citite