Noile modele SAPPHIRE HD 7950 si HD 7950 OC

Noile modele SAPPHIRE HD 7950 fac parte din a doua familie de carduri grafice, bazate pe noua generatie de GPU-uri AMD fabricate in proces de 28nm, care beneficiaza de arhitectura GCN. Procesorul grafic HD 7950 are o structura interna cu 1792 procesoare Stream si interfata pe 384 biti cu memoria, latimea de banda fiind peste 264GB/sec.

Doua modele sunt prezentate la lansare. Varianta standard SAPPHIRE HD 7950 dispune de GPU tactat la 810 MHz, putin mai mult fata de modelul de referinta, si un cooler standard, dual slot. In acelasi timp SAPPHIRE introduce un model mai performant, SAPPHIRE HD 7950 OC Edition, overclockat din fabrica la 900MHz si care dispune de noua tehnologie dual-extractor de la SAPPHIRE. Aceasta consta intrun cooler foarte eficient, cu mai mute conducte de cupru si doua ventilatoare, oferind o functionare silentioasa si rece in conditii de operare normale si performante de racire excelente, in conditii extreme. Ambele modele dispun de 3GB memorie GDDR5, cu frecventa efectiva de 5GHz.

Pentru entuziastii care cauta maximizarea performantei, o noua versiune a uneltei de overclocking, TriXX, ce suporta aceasta ultima placa grafica, se poate descarca gratuit de pe website-ul SAPPHIRE. TriXX permite modificarea voltajului GPU, precum si al frecventelor procesorului grafic si memoriei, un mare avantaj fiind afisarea permanenta a temperaturii. Controlul de turatie a ventilatorului poate fi trecut pe manual, sau trecut prin profilele create de catre utilizator. TriXX ofera si abilitatea de a salva pana la patru setari de performanta diferite. La editia OC, al doilea BIOS este preprogramat pentru a permite un overclock mai agresiv.

Sapphire-Radeon-HD-7950-box

Seria HD 7000 este a treia generatie a solutiilor compatibile DirectX 11 de la divizia grafica AMD. SAPPHIRE HD 7950 este pregatita pentru DirectX 11.1 si noul sistem de operare Windows 8, dar si pentru oferirea tuturor functiilor ale actualului DirectX 11, precum DirectCompute11 si comunicatii multi threaded cu CPU. Comunicarea cu PC-ul gazda este optimizata prin implementarea celei mai recente interfete PCI-Express Gen3.0, iar multiple carduri pot fi utilizate pentru a imbunatati performanta in modul CrossFireX, pe o placa de baza corespunzatoare.

Lucrul sau gaming-ul pe mai multe monitoare devine tot mai popular, iar SAPPHIRE HD 7950 suporta acestea cu AMD Eyefinity. Cu iesirile DVI, HDMI, si doua mini-DisplayPort, cardul poate suporta configuratii de pana la 6 monitoare. In plus, SAPPHIRE HD 7950 poate sustine, in mod simultan, stream-uri audio multiple si independente, ce permit continutului audio sa fie asociat cu diferite aplicatii pe diferite ecrane.

Specificatiile HDMI au crescut de asemenea in seria HD 7000. HDMI-ul rapid 1.4a suporta 3D Stereoscopic, cu rate de refresh de 120Hz. Placile sunt pregatite pentru noua generatie de display-uri 4K ce pot fi conectate de la o singura intrare de 3GHz, HDMI 1.4a sau DisplayPort 1.2 HBR2.

APP Acceleration este numele oferit performantei imbunatatite a unei game largi de aplicatii, utilizand capabilitatile de procesare stream si functiile specifice hardware ale arhitecturii grafice. HD 7000 a fost optimizata pentru acest tip de sarcina. Aplicatiile tipice includ codarea si decodarea video, compresie si multiplexing pentru distributia media, gaming sau conferinte video. APP acceleration poate de asemenea imbunatatii sarcinile cotidiene precum Internet browsing, aplicatiile Office si compresia fisierelor.

SAPPHIRE HD 7950 si HD 7950 OC sunt disponibile acum prin canalul de distributie SAPPHIRE.

Cele mai citite