Samsung GALAXY S II functioneaza pana la -35C

Samsung prezinta rezultatele remarcabile pe care smartphone-ul Samsung GALAXY S II le-a inregistrat in cadrul unui test independent, ce urmarea sa determine care sunt telefoanele functionale in conditiile unor temperaturi cu mult sub 0 grade. Revista finlandeza MikroPC a demonstrat ca telefoanele Samsung pot functiona la temperature cuprinse intre 38C si -20C.

Echipa tehnica de recenzie de la MikroPC a testat 15 dintre cele mai populare telefoane mobile disponibile in Finlanda, in cadrul Weather Room, situata in Centrul de Cercetare VTT de la Espoo, Finlanda. Acest laborator specializat de cercetare ofera un control complet asupra temperaturii interne, ceea ce inseamna ca temperaturile indicate de catre aparatele de masurare pot fi modificate chiar si cu o fractiune de grad.

Samsung-Galaxy-S-II-White

MikroPC a descoperit ca smartphone-ul cel mai rezistent la temperaturi scazute este Samsung GALAXY S II, care a functionat pana in momentul in care temperaturile au atins -35 de grade Celsius. GALAXY S II a fost de asemenea smartphone-ul care a continuat sa functioneze fara probleme cand temperatura a atins -30 de grade Celsius. Chiar daca Samsung GALAXY Xcover nu a facut parte din testul comparativ intre cele mai bine vandute 15 telefoane mobile, acesta s-a comportat la fel de bine ca si GALAXY S II.

Temperatura initiala din laboratorul de cercetare a fost setata la zero grade Celsius, temperatura care a fost coborata incremental cu cate cinci grade, pana in momentul in care niciun smartphone nu a mai functionat. Unul cate unul, cateva dintre cele mai populare smartphone-uri au cedat frigului, dar toate cele cinci telefoane Samsung care au participat la test au trecut de pragul de -20 de grade Celsius.

Un factor major care face smartphone-urile sa nu mai functioneze sub pragul de zero grade este bateria. Cand temperatura scade considerabil, un telefon mobil inregistreaza bateria ca fiind consumata, chiar daca aceasta este complet incarcata - deci telefonul nu va putea fi pornit.

Pentru aceia dispusi sa se aventureze in cele mai aspre conditii oferite de natura, Samsung este smartphone-ul care poate fi ales pentru climatul arctic.

Cele mai citite