Eroare
  • Strange, but missing GJFields library for /var/www/clients/client1/web1/web/plugins/content/autoreadmore/autoreadmore.php
    The library should be installed together with the extension... Anyway, reinstall it: GJFields
Avertizare
  • Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Path not in open_basedir paths.
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.2.0/jquery.min.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: /plugins/system/jqueryeasy/jquerynoconflict.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.12.0/jquery-ui.min.js
Iti dau reducere 1% la PC Garage

Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows a obtinut Platinum Product Award

Kaspersky Lab anunta rezultatele primului test comparativ al functionalitatilor de ''control al aplicatiilor'' (Application Control) din industria securitatii IT, unde solutia corporate Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows, administrata prin consola Kaspersky Security Center, a obtinut Platinum Product Award din partea West Coast Labs.

Functia de ''control al aplicatiilor'' reprezinta o componenta cruciala in orice solutie de securitate destinata companiilor si are rolul de a ridica nivelul de siguranta al infrastructurii IT, cat mai mult posibil. Folosind baza de date pentru ''lista de acceptare'' (whitelisting) a aplicatiilor, aceasta functie ofera posibilitatea implementarii unei noi abordari de tip ''refuz implicit'' (default deny), prin intermediul careia angajatilor li se permite rularea unor programe cunoscute deja ca fiind legitime. Aceasta baza de date trebuie sa fie permanent actualizata cu informatii referitoare la toate soft-urile legitime existente, pentru a asigura o functionare cat mai precisa a scenariului.

Pentru a evalua performantele suitelor de securitate, West Coast Labs a creat o metodologie cu peste 40 de situatii de test, pentru a simula utilizarea tehnologiilor de ''whitelisting'' si control al aplicatiilor, in viata reala. Printre aceste situatii se numara crearea si administrarea de baze de date „whitelist'' personalizate, managementul functiei de control al aplicatiilor, precum si managementul drepturilor de administrare a celor doua tehnologii. Teste separate au fost realizate si pentru monitorizarea evenimentelor si raportarea lor.

Pentru a evalua calitatea implementarii fiecarei tehnologii in suitele de securitate, a fost aplicat un sistem special de ponderi. In total, sapte producatori de solutii de securitate business au fost invitati sa participe la evaluare, dintre care trei au refuzat (Lumension, Bit9 si Coretrace). Pe langa solutia Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows, administrata prin Kaspersky Security Center, au mai participat la evaluare si solutiile corporate de la Symantec (Endpoint Protection 12.1) si McAfee (Solidcore Application Control 5.20 cu ePolicy Orchestrator 4.6). Un alt producator foarte cunoscut a participat la teste, dar la finalizarea evaluarii a cerut ca numele sa nu-i fie publicat.

Rezultatul final pentru testele tehnologiei de control al aplicatiilor, din solutia Kaspersky Lab, a fost de 91%, in timp ce a doua suita clasata a obtinut 81%, iar locul al treilea a fost ocupat cu un scor de 56%. Media generala a evaluarii a fost 76%.

Implementarea scenariului ''refuz implicit'' (default deny) a fost testata separat, iar Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows a obtinut scorul de 100%, pe baza acuratetii bazei de date „whitelist'' si a nivelului superior de management al politicilor de control al aplicatiilor si de administrare a drepturilor. Solutia de pe locul al doilea a atins scorul de 85%, iar cea de pe locul al treilea 37%. Media punctajelor a fost de 74% si un total de 20 de situatii au fost simulate pentru acest nivel al evaluarii.

KasperskyLab logo

Cele mai citite

Error: No articles to display