Eroare
  • Strange, but missing GJFields library for /var/www/clients/client1/web1/web/plugins/content/autoreadmore/autoreadmore.php
    The library should be installed together with the extension... Anyway, reinstall it: GJFields
Avertizare
  • Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Path not in open_basedir paths.
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.2.0/jquery.min.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: /plugins/system/jqueryeasy/jquerynoconflict.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.12.0/jquery-ui.min.js
Iti dau reducere 1% la PC Garage

Atacurile DDoS sunt folosite atat ca act de protest

Atacurile informatice de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service) devin din ce in ce mai puternice, statisticile din a doua jumatate a anului 2011 aratand ca intensitatea medie a unui astfel de atac a fost cu 57% mai mare (110 Mbit/sec). Informatiile primite de la sistemul Kaspersky Lab de monitorizare a retelelor de tip botnet si de la Kaspersky DDoS Prevention indica faptul ca cel mai puternic atac din semestrul doi al anului trecut a avut o intensitate cu 20% mai ridicata decat cel din prima jumatate a lui 2011, cumuland un total de 600 Mbit/sec.

Atacurile DDoS sunt folosite atat ca act de protest, cat si ca o metoda eficienta de a exercita presiune asupra competitorilor. Nu mai reprezinta o surpriza faptul ca cei care detin un business in comertul online (magazine online, licitatii, forumuri cu anunturi de mica publicitate etc.) sunt o tinta frecventa a atacurilor, 25% dintre acestea fiind directionate catre astfel de site-uri. De asemenea, proportia atacurilor asupra paginilor web guvernamentale creste gradual, in a doua jumatate a anului trecut atingand 2%.

Flood-ul HTTP ramane cel mai popular tip de atac DDoS (80%). Acesta presupune trimiterea simultana a unui numar foarte mare de cereri HTTP catre site-ul atacat, computerele bot incercand fie sa acceseze o singura pagina a site-ului, fie sa descarce un anumit fisier de pe acesta.

In ciuda simplitatii acestor tehnici, cercetatorii au identificat recent o schimbare a metodei traditionale de atac DDoS – de la folosirea unei cantitati mari de trafic web, la exploatarea mai multor resurse de pe server-ul atacat. Folosind aceasta metoda, atacatorii pot initia tentative DDoS foarte eficiente cu minimum de efort (de exemplu, cu un botnet mult mai mic).

KasperskyLab logo

Cele mai citite

Error: No articles to display