Intel anunta colaborari pe segmentul smartphone, cu Orange, Lava, ZTE si Visa

Paul Otellini, Presedinte si CEO al Intel, a prezentat o serie de planuri care vizeaza extinderea portofoliului de produse smartphone al companiei si a oferit informatii despre colaborarile strategice cu Orange, Lava International Ltd, ZTE si Visa. ''Suntem incantati sa anuntam adaugarea unor capabilitati noi smartphone-urilor noastre. Suntem in continuare concentrati sa oferim utilizatorilor de smartphone din intreaga lume terminale performante, ce integreaza caracteristici noi de ultima generatie'', a declarat Paul Otellini, Presedinte si CEO al Intel.

Otellini a facut anuntul in timpul unei conferinte Intel organizate in cadrul Mobile World Congress, oferind de asemenea informatii cu privire la planurile companiei de a extinde roadmap-ul echipamentelor de comunicare si al smartphone-urilor SoC.

Angajamente noi dedicate utilizatorilor de smartphone-uri

Avand la baza parteneriatele strategice cu Motorola Mobility Inc. si Lenovo, Intel a inceput colaborarea cu Orange, Lava International Ltd. si ZTE.

Pe scena, alaturi de Otellini, a urcat Yves Maitre, Orange senior vice president al Mobile Multimedia and Devices, pentru a discuta despre un nou smartphone Orange bazat pe design-ul de referinta al procesorului Intel® Atom™ Z2460. Cu ajutorul smartphone-ului utilizatorii pot accesa serviciile Orange: Orange TV, Daily Motion, Deezer, Orange Wednesdays si Orange Gestures. Terminalul va fi disponibil in Anglia si in Franta din aceasta vara.

Intel a anuntat de asemenea planurile de a intra pe piata de smartphone-uri din India prin intermediul unei aliante cu Lava International Ltd, o companie care a inregistrat cresteri substantiale intr-un timp record. Vishal Sehgal, cofondatorul Lava si Presedinte al Consiliului Director a anuntat lansarea XOLO Smartphone by Lava.

XOLO X900 se bazeaza pe un design de referinta Intel si va fi primul smartphone bazat pe tehnologie Intel comercializat in India. Terminalul va fi disponibil in retail la inceputul trimestrului doi al anului curent si va fi compatibil cu majoritatea retelelor Indiene de telefonie mobila.

Pe langa parteneriatul semnat deja cu Motorola Mobility, Intel a anuntat inceputul colaborarii cu ZTE. Parteneriatul se va intinde pe mai multi ani si vizeaza smartphone-urile si tablet PC-urile. He Shiyou, Executive Vice President si Head of the Terminal Division al ZTE a oferit informatii despre modul in care aceasta alianta dintre ZTE si Intel va ajuta compania sa dezvolte produse unice si performante pentru operatorii wireless. El a mai declarat si faptul ca primul echipament ZTE care va folosi procesor Intel urmeaza sa apara in a doua jumatate a anului 2012.

Extinderea roadmap-ului pentru Smartphone SoC si pentru echipamentele de comunicare

Bazandu-se pe parteneriatele deja semnate, Intel a oferit informatii despre trei noi produse smartphone SoC. Acestea vor fi adresate mass market si vor extinde portofoliul companiei.

Continuand sa imbunatateasca performanta si eficienta energetica a procesorului Intel™ Atom® Z2460, cunoscut anterior sub numele de cod ''Medfield'', Intel a anuntat ca noua platforma va suporta o frecventa de maximum 2GHz. De asemenea, procesorul Intel Atom™ Z2580 are o performanta de doua ori mai mare comparativ cu Atom™ Z2460 si integreaza o solutie LTE/3G/2G avansata multimode. Primele sample-uri de Z2580 urmeaza sa apara in cea de-a doua jumatate a anului, iar primele produse comerciale in prima jumatate a anului 2013.

Adresandu-se oportunitatilor in crestere pe care echipamentele mobile le au pe pietele emergente, acolo unde utilizatorii sunt interesati de produse performante la preturi cat mai mici, Intel a oferit primele informatii despre procesorul Intel® Atom™ Z2000. Modelul este destinat smartphone-urilor mass market, aceasta industrie putand ajunge la 500 de milioane de unitati pana in 20151. Platforma include un procesor Atom la 1GHz cu capabilitati grafice performante si permite conectarea la Internet si accesarea jocurilor Google Android. Noua platforma va fi compatibila cu Intel® XMM 6265 3G HSPA+ modem si cu Dual-SIM 2G/3G, oferind astfel o flexibilitate a serviciilor de date si telefonie, totul traducandu-se printr-o scadere a costulului de utilizare. Primele sample-uri de Z2000 urmeaza sa apara la mijlocul anului 2012, iar primele produse sunt programate sa apara la inceputul anului 2013.

Produsele anuntate sunt construite pe 32nm, iar in cadrul discursului Otellini a subliniat modul in care procesorul Atom™ va depasi legea lui Moore. Intel va trimite SoC-uri pe 22nm pentru a obtine certificarile necesare anul viitor, iar tehnologia SoC pe 14nm este deja in curs de dezvoltare.

In 2011, Intel a oferit componente pentru peste 400 de milioane de platforme mobile. Pornind de la acest lucru, Intel a anuntat XMM 7160, o platforma multimode avansata LTE/3G/2G care va permite atingerea unei viteze de 100Mbps downlink si 50Mbps uplink si va suporta HSPA+ 42Mbps. Intel va prezenta primele sample-uri in cel de-al doilea trimestru, design-urile de produs urmand sa apara la sfarsitul anului curent.

Intel a anuntat de asemenea inceperea procesului de sampling pentru platforma XMM 6360, o solutie modem slim 3G HSPA+ care suporta o viteza de 42Mbps downlink si 11.5Mbps uplink, fiind dedicata echipamentelor cu small form factor.

O experienta de calcul mai buna datorita noilor arhitecturi Intel

Strategia Intel este de a crea si permite dezvoltarea de experiente captivante si sigure de-a lungul unei game largi de echipamente mobile.

O tendinta in curs de dezvoltare este de a folosi echipamentele mobile pentru a face plati sigure in online sau retail. Otellini l-a invitat pe scena pe John Partridge, Presedinte al Visa Inc., care a anuntat o alianta pe mai multi ani intre Intel si Visa, care are ca scop dezvoltarea unei solutii de mobile commerce adaptate utilizatorilor din tarile dezvoltate sau in curs de dezvoltare. Aceasta colaborare vizeaza o serie de servicii mobile Visa si smartphone-uri si tablet PC-uri cu Intel® Atom™. Ca prim pas, Partridge a anuntat ca design-ul de referinta al smartphone-ului Intel este acum certificat pentru Visa payWave.

Avand la baza colaborarea cu Google, Intel continua sa colaboreze cu vendorii independenti de software pentru a se asigura de faptul ca majoritatea aplicatiilor pe Android sunt compatibile cu echipamentele ce folosesc procesoare Intel® Atom™. Otellini a precizat ca detine toate instrumentele necesare pentru a sprijini ecosistemul dezvoltarii de aplicatii.

intel logo

Cele mai citite