Iti dau reducere 1% la PC Garage

Apple si Google vor imbunatatii securitatea imaginilor pe Android si iOS

Apple si Google au aterizat din nou in apa fierbinte dupa ce investigatia celor de la New York Times a descoperit faptul ca imaginile pot fi accesate de orice aplicatie.

In cazul Apple, permisiunile aratau in mod clar ca orice aplicatie avea abilitatea aceasta.

Mai nou, NY Times a descoperit ca Android nu are nevoie de aceste permisiuni pentru accesare. Orice aplicatie poate accesa liber libraria de imagini.

war

Intr-o declaratie pentru ziar, un purtator de cuvant Google a aratat faptul ca defectul a fost o parte integranta a modului Android care interactioneaza cu cardurile micro-SS inainte ca producatorul sa treaca la stocare nedetasabila ca in cazul Galaxy Nexus.

"Am creat initial sistemul de fisiere al imaginilor similar cu al celorlalte platforme de calcul precum sistemele de operare Windows si Mac."

"Imaginile erau stocate pe un card SD, fiind usor pentru cineva sa detaseze cardul SD de la telefon si sa il puna la un calculator pentru a vedea si transfera imaginile respective. Avand in vedere ca telefoanele si tabletele au evoluat si se bazeaza mai mult pe memoria proprie, vom aborda diferit lucrurile."

Google a spus ca vor revizui politica lor actuala, insa a subliniat ca doar pentru ca o aplicatie poate indeplini aceasta functie, nu inseamna ca au permis adaugarea unei astfel de aplicatii la Android Market.

"In totdeauna am restrictionat accesul aplicatiilor care accesau datele tale la Android Market."

Bineinteles, chiar daca linistesc utilizatorii, vom fi fara indoiala recunoscatori sa stim ca ambele companii au corectat problema.

Crezi ca cele doua companii au o problema in a explica modul in care produsele lor functioneaza?

Cele mai citite

Error: No articles to display