Eroare
  • Strange, but missing GJFields library for /var/www/clients/client1/web1/web/plugins/content/autoreadmore/autoreadmore.php
    The library should be installed together with the extension... Anyway, reinstall it: GJFields
Avertizare
  • Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Path not in open_basedir paths.
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.2.0/jquery.min.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: /plugins/system/jqueryeasy/jquerynoconflict.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.12.0/jquery-ui.min.js
Iti dau reducere 1% la PC Garage

Tableta Samsung - catalog virtual la scoala

In cadrul unui demers unic pe piata locala, Samsung Electronics Romania a colaborat cu unul dintre liceele de prestigiu ale tarii, Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu", pentru a implementa primul sistem de catalog virtual, din Romania, ce utilizeaza o conexiune wireless. In urma acestei initiative, Colegiul dispune acum de 41 de tablete Samsung Galaxy Tab 8.9, aflate permanent in custodia profesorilor.

Prin intermediul tabletelor Samsung, profesorii pot trece notele, absentele si alte mentiuni detaliate cu privire la elevi si activitatea lor in sala de clasa, in timp ce parintii pot accesa toate aceste informatii in timp real, de la orice computer conectat la Internet.

„Este prima initiativa de acest gen din tara noastra si ne bucuram ca Samsung este partener in cadrul unui proiect menit sa ofere un impuls modernizarii educatiei in Romania. Mai mult, tabletele ofera, atat profesorilor, cat si parintilor, posibilitatea de acces instant la situatia scolara a elevilor, eficientizand procesul de control si indrumare. Astfel, speram ca acest proiect sa devina un exemplu si pentru alte scoli si licee din Romania", a declarat Sorin Manea, managerul diviziei Telecom din cadrul Samsung Electronics Romania.

Samsung-Galaxy-Tab-8.9

,,Tableta Samsung devenita catalog virtual, nu inlocuieste catalogul clasic, ci il completeaza, intr-un mod care va aduce cu siguranta beneficii tuturor celor implicati in procesul de educatiei al copiilor nostri, reusind in acest fel ca triumviratul scoala – elevi – parinti sa capete o dimensiune reala", a precizat Severius Moldoveanu, directorul Colegiului National de Informatica „Tudor Vianu".

Cu ajutorul tabletelor, profesorii pot accesa un sistem informatic in care pot stoca, pe langa note si absente, si informatii detaliate, precum intarzierile elevului la ora de curs sau temele nefacute. Pe langa functia de catalog, tabletele Samsung Galaxy Tab 8.9 servesc si drept suport pentru cursuri, oferind posibilitatea conectarii la un proiector sau la boxe pentru a difuza continut multimedia.

„Tabletele sunt o modalitate mult mai flexibila de a aduce material didactic la orele de curs. In loc sa poarte cu sine o harta de dimensiuni mari, cu o greutate considerabila, profesorul trebuie doar sa aiba la indemana catalogul virtual, pe care poate incarca harti digitale de inalta rezolutie, ce pot fi afisate cu usurinta, prin intermediul unui proiector compact," a completat Severius Moldoveanu, directorul Colegiului National de Informatica „Tudor Vianu".

Pentru a accesa informatiile despre situatia scolara a copiilor, parintii trebuie doar sa acceseze un cont personal, la care au acces non stop, de pe orice computer. Conform datelor disponibile in acest moment, sistemul este accesat, in medie, de trei ori pe saptamana, de catre trei sferturi dintre parinti.

Pentru a sustine implementarea acestui proiect, Samsung a donat 25 din cele 41 de tablete care sunt utilizate in prezent in cadrul Colegiului National de Informatica „Tudor Vianu". Samung Romania se implica activ in proiecte educationale menite sa asigure un viitor mai bun noii generatii, initiind in acest sens programul „Trends of Tomorrow", care are ca scop sustinerea tinerilor in cautare de directii profesionale.

Cele mai citite

Error: No articles to display