ASUS GTX 680 = NVIDIA GPU Boost + Asus GPU Tweak

Prima arhitectura pe 28nm de la NVIDIA este livrata sub forma unei placi grafice ASUS GTX 680, caracterizata de o alimentare din noua generatie si un modulator de frecvente NVIDIA GPU Boost complet nou. ASUS GPU Tweak ajuta jucatorii pasionati si overclockerii sa obtina totul de la aceasta placa puternica prin intermediul unei interfete flexibile si intuitive in timp ce NVIDIA Adaptive Vertical Sync promoveaza jocurile fluide cu detalii reglate la nivelul maxim. Tehnologia NVIDIA 3D Vision este de asemenea disponibila, fiind imbunatatita de eficienta si performanta arhitecturii pe 28nm.

Bazata pe arhitectura ''Kepler'' pe 28nm, ASUS GTX 680 ofera performante DirectX 11 fara compromisuri, fiind complet pregatita pentru urmatoarea etapa a divertismentului PC, ce va duce publicul entuziast dincolo de bariera Full HD.

Asus-gtx680-2gd5

Datorita puterii ample de procesare, GTX 680 poate prelucra filme si jocuri cu rezolutii 4K sau ultra HD, extinzand finetea vizuala si calitatea dincolo de standardele curente. In acelasi timp procesul de fabricare pe 28nm al nucleului grafic inseamna reducerea consumului conducand la TDP modest de 195W in sarcina. Cu 1536 de nuclee CUDA, GTX 680 ofera o putere mare de procesare grafica ce creste performanta generala a sistemului. Placa este livrata cu o interfata pe 256 biti si 2GB de memorie GDDR5 tactata la o frecventa de 6008MHz. Modularea dinamica NVIDIA GPU Boost inseamna ca placa poate alterna intre frecventa de baza de 1006MHz si frecventa de 1058MHz pentru a obtine un numar suplimentar de cadre in jocurile solicitante. Acest design flexibil este mai departe imbunatatit de ASUS prin exclusivistul GPU Tweak.

Reglajele in timp real imbunatatesc fidelitatea grafica

ASUS GPU Tweak si-a castigat buna reputatie printre pasionatii de jocuri si overclockeri fiind cea mai flexibila si intuitiva suita de pe piata.

Aceasta fost intotdeauna bazata pe cresterea versatilitatii placii grafice prin deblocarea frecventelor inalte si prin urmare, se completeaza fara cusur cu noul design GPU Boost de la NVIDIA. GPU Tweak permite pasionatilor sa obtina ultimul strop de performanta de la GTX 680 prin interfata sa intuitiva si accesibila, avand acces facil la toate resursele hardware. Aceasta se poate supratacta dincolo de referintele nucleului graphic, iar pentru rezultate mai bune in benchmark-uri suita ofera moduri 2D/3D. Jucatorii pot instala un widget pe ecran care monitorizeaza placa video. GPU Tweak mentine la zi driverele si BIOS-ul modelului GTX 680 prin instalarea update-urilor imediat ce devin disponibile. Prin modificarea instanta a frecventelor cu ajutorul BIOS-ului placii si prin adaugarea utilitarului GPU Tweak, GTX 680 este pregatita pentru overclocking peste standarde.

Grafica mai bogata si mai fluida cu Adaptive Vertical Sync si 3D Vision

GTX 680 serveste ca model de lansare pentru tehnologia NVIDIA Adaptive Vertical Sync, care compenseaza automat, in jocuri, fluctuatia ratei de reimprospatare, prin activarea si moderarea inteligenta vsync. Bazandu-se pe numarul de cadre efective, GTX 680 poate porni sau opri vsync, asigurand efecte grafice fluide si reducand erorile in cele mai intense jocuri, ca rezultat al administrarii resurselor grafice. Tehnologia elibereaza utilizatorii de sarcina activarii manuale a vsync in functie de joc. Puterea majorata a modelului GTX 680 ajuta la imbunatatirea jocurilor 3D single-GPU, tehnologia stereoscopica NVIDIA 3D Vision fiind compatibila cu sute de titluri PC.

Denumire

GTX680-2GD5

Motor grafic

NVIDIA® GeForce® GTX 680

Interfata

PCI Express 3.0

OpenGL

OpenGL 4.2

Memorie video

2GB GDDR5

Frecventa normala/Frecventa boost

1006MHz/1058MHz

Nuclee CUDA

1536

Frecventa memorii

6008MHz (1502MHz GDDR5)

Interfata memorii

256-biți

Rezolutie maxima DVI

2560 x 1600

Iesire DVI

1 x DVI-I

1 x DVI-D

Ieșire HDMI

Da

Compatibila HDCP

Da

DisplayPort

Da

Adaptoare/cabluri

Cablu alimentare

Software

Drivere si utilitare ASUS

GPU Tweak

Dimensiunile placii

10.08” x 4.37” x 1.47”

Cele mai citite