Primul model din gama Cinema EOS System, inovatorul EOS C300, a indeplinit standardele de televiziune

Canon anunta astazi ca primul model din gama Cinema EOS System, inovatorul EOS C300, a indeplinit standardele EBU cerute de BBC pentru camerele de filmare verificate pe grila EBU R118. Indeplinirea acestor strandarde permit echipelor de productie BBC, atat externe cat si interne, sa foloseasca EOS C300 la producerea unei varietati de programe ce vor fi difuzate pe canalele BBC HD.

De la inceputul anului 2011, EOS C300 este cea de a treia camera video profesionala de la Canon aprobata de BBC, alaturandu-se modelelor Full HD XF305 si XF300, ce au fost aprobate in ianuarie anul trecut.

Fiind un model reprezentativ pentru Canon, EOS C300 combina experienta Canon in constructia senzorilor si a lentilelor pentru a crea o camera compacta, versatila ce ofera o imagine de o calitate exceptionala, precum si flexibilitatea de a filma intr-o gama larga de situatii diferite.

Canon-EOS-C300

EOS C300 ofera specificatii de top, incluzand si un nou senzor CMOS echivalent Super 35mm ce detine aproximativ 8.29 millioane de pixelie efectivi. Compresia MPEG-2 Full HD (MPEG2 422@HL compliant) si inregistrarea la 50 Mbps permite pasionatilor de film sa stocheze direct pe doua carduri de memorie CF, in timp ce compresia 4:2:2 ofera o gradare imbunatatita si detalii fine, reducand aparitia la marginile cromatice a artefactelor numite "jaggies".

Ca parte a sistemului EOS, modelul EOS C300 este compatibil cu gama de lentile Canon EF ce cuprinde peste 60 de modele – oferind pasionatilor de film o serie de optiuni creative de neegalat. De asemenea, Canon si-a folosit experienta in constructia obiectivelor pentru a crea o noua linie de lentile EF Cinema ce sunt concepute special pentru utilizarea video, fiecare dintre ele oferind performante optice 4K exceptionale si compatibilitate cu formatul de imagine echivalent Super 35mm.


EOS C300 caracteristici:

• Senzor CMOS 8.3MP echivalent Super 35mm; Full HD

• Lentile interschimbabile (montura EF)

• Compact, modular, usor in greutate

• MPEG-2 MXF la 50Mbps pe card CF

• Sensitivitate ridicata, zgomot redus

• 24.00p pentru productia de film

• Control la distanta prin Wi-Fi

• Integrare usoara in fluxul de lucru

Cele mai citite