Canon EOS 60Da - DSLR pentru fotografie astronomica

Canon extinde astazi seria EOS prin lansarea noului model EOS 60Da – un DSLR conceput pentru fotografia astronomica. Avand aceleasi specificatii ca modelul EOS 60D si depasind in performante EOS 20Da, EOS 60Da este conceput sa captureze emisiile de culoare rosie produse de nebuloase, folosind un filtru low pass modificat ce il face mai sensibil la luminile cu lungimi de unda hidrogen-alfa (Hα).

EOS 60Da este ideal pentru fotografierea fenomenelor astronomice precum nebuloasele difuze – un fenomen preferat de astrofotografi datorita culorii rosii ce apare in urma ionizarii atomilor de hydrogen. Intr-un DSLR obisnuit, un filtru inflarosu limiteaza cantitatea de lumina Hα ce ajunge la senzorul camerei, reducand transmiterea semnalelor rosii pentru a preveni aparitia artefactelor de culoare in imaginea finala. Din aceasta cauza, EOS 60Da detine un filtru modificat ce ofera pentru lumina Hα o transparenta de trei ori mai mare decat la EOS 60D. Acest nou filtru impreuna cu senzorul CMOS de 18 MP, procesarea DIGIC 4 si gama ISO ridicata contribuie la obtinerea unor imagini clare ale emisiilor de culoare rosie dintr-o nebuloasa.

Canon-EOS-60Da


EOS 60Da ofera astrofotografilor performante ridicate si flexibilitate. Senzorul APS-C CMOS de 18 Megapixeli este ideal pentru a captura detalii bogate din aglomerarile stelare, in timp ce performanta avansata la viteze ISO ridicate de pana la ISO 6,400 (ce poate fi extins la ISO 12,800) ofera imagini cu zgomot redus si micsoreaza timpul de expunere. Lucrand impreuna cu puternicul procesor DIGIC 4, senzorul ofera un raport semnal-zgomot excelent, producand imagini bogate in culoare naturala – fiind ideal pentru a captura tranzitiilor de culoare subtile ce apar spre exemplu in norii de gaz interstelari.

EOS 60Da a fost conceput sa fie confortabil atunci cand este tinut in mana si sa ofere multiple posibilitati de personalizare. Forma sa curbata ii permite sa aiba o asezare a butoanelor ce ofera rapiditate in utilizare, in timp ce setarile frecvent folosite sunt grupate impreuna pentru un acces mai usor. Controalele pot fi ajustate si mutate in functie de cerintele fiecarui utilizator, in timp ce un ecran LCD cu iluminare din spate ofera flexibilitatea de a monitoriza si ajusta parametri de imagine in timpul fotografierii. Un buton Quick Control ofera in timpul fotografierii acces imediat la toate setarile camerei.

EOS 60Da detine un ecran LCD Vari-angle de 7.7cm (3.0'') cu suport Live View– ideal pentru fotografiera de pe trepied. Ecranul vari-angle ofera flexibilitate, in timp ce modul Live View permite un control de precizie, permitand fotografilor sa ajusteze usor compozitia si setarile camerei.

Pentru flexibilitate ridicata in fotografiere, EOS 60Da este compatibil cu controlerul

Timer Remote Controller TC-80N3 – un declansator programabil ce permite ajustarea setarilor fara a deranja pozitia camerei. TC-80N3 permite utilizatorului sa captureze imagini de la distanta, la anumite intervale, sau sa realizeze expuneri mai indelungate, fiind ideal pentru a fotografia cerul pe timp de noapte. Prezenta in dotare a unui adaptor AC ACK-E6 permite fotografierea continua, fiind ideal pentru expuneri indelungate. Softul EOS Utility permite controlul setarilor sau vizualizarea imaginilor incadrate direct pe un PC sau Mac conectat la camera printr-un cablu USB.

Ca parte a sistemului EOS, modelul EOS 60Da este compatibil cu cea mai vasta colectie de lentile interschimbabile, cu modele de variaza de la 8mm la 800mm – oferind astrofotografilor putere si creativitate.

 

EOS 60Da – caracteristici cheie:

• Sensibilitate extinsa pentru lumina IR

• Senzor APS-C CMOS de 18 megapixeli

• Ecran Clear View LCD vari-angle de 7.7cm (3.0'')

• ISO 100-6,400 (posibilitate de extindere la ISO 12,800)

Cele mai citite