Eroare
  • Strange, but missing GJFields library for /var/www/clients/client1/web1/web/plugins/content/autoreadmore/autoreadmore.php
    The library should be installed together with the extension... Anyway, reinstall it: GJFields
Avertizare
  • Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Path not in open_basedir paths.
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.2.0/jquery.min.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: /plugins/system/jqueryeasy/jquerynoconflict.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.12.0/jquery-ui.min.js
Iti dau reducere 1% la PC Garage

Aplicatiile Wikipedia pentru Android si iPhone abandoneaza Google Maps

Companiile de tehnologie abandoneaza Google Maps la fel cum sobolanii parasesc o corabie care se scufunda. Enciclopedia online Wikipedia e cea mai recenta care abandoneaza Google pentru OpenStreetMaps.

Wikipedia a devenit cea mai recenta companie care intoarce spatele Google Maps cu actualizarea aplicatiilor pentru iPhone si Android.

Enciclopeda online calca pe urmele celor de la Apple, Microsoft si Foursquare, care au oferit suport serviciului de harti open source OpenStreetMaps.

Wikipedia spune: "Versiunile anterioare ale aplicatiei noastre utilizau Google Maps pentru a verifica imprejurimile. Acesta a fost inlocuit cu OpenStreetMaps - o sursa gratuita (si open source) de harti. Aceasta se aliniaza cu scopul nostru de a face cunostintele disponibile intr-o maniera gratuita si libera pentru oricine."

"Asta inseamna de asemenea ca nu vom mai folosi API-ul Google in codul nostru, care ne ajuta sa rulam pe milioane de telefoane Android."

Wikipedia app OpenStreetMaps

Tendinta vine dupa ce Google a luat decizia de a percepe o taxa mare utilizatorilor care acceseaza API-ul pentru harti.

Alte modificari la aplicatia pentru iOS includ abilitatea de a salva pagini pentru a le citi mai tarziu, iar utilizatorii pot efectua cautari full text. Pe Android, actualizarea este modesta, adaugand o interfata imbunatita pentru tableta (avea deja cautari full text).

Cele mai citite

Error: No articles to display