Playere HD in test
- Published in Stiri Media player
Pe piata multimedia au aparut de ceva timp playerele care stiu sa redea majoritatea (sau toate) formatele audio/video/foto folosite in mod current. Cei de la Elka Oktal ne-au rugat sa testam 2 produse din oferta lor, HDX BD-1 si Popcorn Hour C-200. Vom deschide astfel un test de echipamente media center, care va fi completat de fiecare data cand vine la test ceva nou.
Vom compara cele 2 produse, mentionate mai sus, cu produsul similar de la Western Digital, respectiv WD TV Live, imprumutat prin bunavointa unui prieten (multumim, Vali).
Din pacate Popcorn Hour C-200 avea o problema si nu l-am putut testa. Voi completa articolul imediat ce primesc alt aparat.
HDX BD-1
Unitatea este destul de mica, luand in considerare ca suporta hard intern. Pe fata are doar senzorul infrarosu pentru telecomanda, pe partile laterale nu are nici o interfata, insa partea dreapta culiseaza si poate fi scoasa in vederea montarii hardului intern. Pe spate are alimentarea, 2x USB, 1x RJ45, 1x HDMI, 1x E-SATA, 1x video out, 3x RCA pt Video out (Y, Pb, PT), 2x RCA pt Audio out analog (L+R), 1x audio out digital coaxial, 1x audio out digital optic.
BD-1 nu vine initial cu hard disk incorporat, dar noua ne-a fost livrat cu un hdd intern. Exista insa in cutie un cablu de conectare HDMI si unul RCA, dar nu e-sata sau pentru retea. Acestea trebuie achizitionate separat.
Cutia contine:
- HDX BD-1
- Telecomanda
- 2 Baterii (de tip AAA) pentru telecomanda
- Alimentatorul pentru HDX BD-1 (110V – 240V)
- Cablu HDMI
- Manualul de utilizare
La conectarea in priza a aparatului, acesta nu porneste singur, ci trebuie „convins” din telecomanda. In mod oprit are un led de culoare rosie, dupa pornire acesta se face albastru.
Telecomanda e medie ca dimensiuni, dar este usor de folosit. Unele taste au functie dubla, depinzand si de meniul activ in acel moment. In momentul in care apesi un buton, telecomanda lumineaza tastele, astfel incat o poti folosi si pe intuneric fara nici o problema. Comenzile se primesc si se executa rapid, fara intarzieri.
La pornire, BD-1 afiseaza BOOTING UP....., apoi intra in meniul principal si asteapta comenzile utilizatorului.
Meniul principal:
-
CD = este activ daca veti conecta o unitate optica externa pe E-SATA sau USB,
-
HDD = este activ daca hard-ul intern este montat,
-
Network = apare cand detecteaza un director partajat in retea sau o sursa de streaming ,
-
USB = reprezinta orice sursa externa conectata in porturile usb,
-
Settings = e meniul de setari,
-
Internet = e functional dupa conectarea cablului de retea.
Cele mai citite
ASRock Z390 Phantom Gaming SLI review
Următorul pas in zona Z390 îl facem la braț cu ASRock Z390 Phantom Gaming SLI, fratele ceva mai ieftin al lui Phantom Gaming 9. Vorbim tot despre o placa de…
Asus ROG Maximus XI Apex review
Ca overclocker, am folosit toate variantele de Apex apărute, înainte de acestea fiind in voga Gene si Impact. De la Maximus V Gene încoace, am dat cu azot pe toate…
Asus ROG Maximus XI Formula review
Am început cu vârful de gama, Maximus XI Extreme si coboram gradual, pe scara ROG, cu ceilalți membri ai seriei. Astăzi, Asus ROG Maximus XI Formula review. Cei pasionați, precum si…
MSI GS65 Stealth Thin 8RF Gaming Notebook review
In lumea gaming-ului, PC-ul este cel mai bun aliat, iar aici includem atât desktop-urile, cat si laptop-urile. Primele asigura configurații mai puternice si posibilitatea de upgrade, iar cele din urma…
ASRock Z390 Phantom Gaming 9 review
Începem noul an relaxați, continuând avalanșa de review-uri pe care am întrerupt-o odată cu sărbătorile de Craciun. Astăzi, avem in vizor placa de baza ASRock Z390 Phantom Gaming 9, cea…
ASRock RX 590 Phantom Gaming X OC review
De curând, AMD a lansat un nou cip grafic, numit Radeon RX 590, care este un refresh de RC 580, cu mici ajustări de performanta. Exemplarul din acest review vine de…