Playere HD in test

Pe piata multimedia au aparut de ceva timp playerele care stiu sa redea majoritatea (sau toate) formatele audio/video/foto folosite in mod current. Cei de la Elka Oktal ne-au rugat sa testam 2 produse din oferta lor, HDX BD-1 si Popcorn Hour C-200. Vom deschide astfel un test de echipamente media center, care va fi completat de fiecare data cand vine la test ceva nou.

Vom compara cele 2 produse, mentionate mai sus, cu produsul similar de la Western Digital, respectiv WD TV Live, imprumutat prin bunavointa unui prieten (multumim, Vali).

Din pacate Popcorn Hour C-200 avea o problema si nu l-am putut testa. Voi completa articolul imediat ce primesc alt aparat. 

HDX BD-1

Unitatea este destul de mica, luand in considerare ca suporta hard intern. Pe fata are doar senzorul infrarosu pentru telecomanda, pe partile laterale nu are nici o interfata, insa partea dreapta culiseaza si poate fi scoasa in vederea montarii hardului intern. Pe spate are alimentarea, 2x USB, 1x RJ45, 1x HDMI, 1x E-SATA, 1x video out,  3x RCA pt Video out  (Y, Pb, PT), 2x RCA pt Audio out analog (L+R), 1x audio out digital coaxial, 1x audio out digital optic.

BD-1 nu vine initial cu hard disk incorporat, dar noua ne-a fost livrat cu un hdd intern.  Exista insa in cutie un cablu de conectare HDMI si unul RCA, dar nu e-sata sau pentru retea. Acestea trebuie achizitionate separat.

Cutia contine:

-          HDX BD-1

-          Telecomanda

-          2 Baterii (de tip AAA) pentru telecomanda

-          Alimentatorul pentru HDX BD-1 (110V – 240V)

-          Cablu HDMI

-          Manualul de utilizare

HDX BD-1

La conectarea in priza a aparatului, acesta nu porneste singur, ci trebuie „convins” din telecomanda. In mod oprit are un led de culoare rosie, dupa pornire acesta se face albastru.

Telecomanda e medie ca dimensiuni, dar este usor de folosit. Unele taste au functie dubla, depinzand si de meniul activ in acel moment. In momentul in care apesi un buton, telecomanda lumineaza tastele, astfel incat o poti folosi si pe intuneric fara nici o problema. Comenzile se primesc si se executa rapid, fara intarzieri.

HDX BD-1

La pornire, BD-1 afiseaza BOOTING UP....., apoi intra in meniul principal si asteapta comenzile utilizatorului.

Meniul principal:

  1. CD  = este activ daca veti conecta o unitate optica externa pe E-SATA sau USB,

  2. HDD  = este activ daca hard-ul intern este montat,

  3. Network = apare cand detecteaza un director partajat in retea sau o sursa de streaming ,

  4. USB = reprezinta orice sursa externa conectata in porturile usb,

  5. Settings  = e meniul de setari,

  6. Internet = e functional dupa conectarea cablului de retea. 

Prev
1/6 Next »

Cele mai citite