Canon extinde linia Cinema EOS System cu noul DSLR EOS-1D C

Canon anunta astazi lansarea noului model EOS-1D C, o camera digital single-lens reflex (DSLR) pentru televiziunie sau productia filmelor de inalta rezolutie. Cu inregistrari video de exceptie, performante avansate in conditii de iluminare scazuta si o gama dinamica similara cu cea a filmului pe celuloid, noul EOS-1D C suporta inregistrare video 4K (4096 x 2160) si codare a culorilor 4:2:2, oferind profesionistilor o libertate mai mare de exprimare.

Prima camera SLR cu asemenea caracteristici, EOS-1D C dispune de un design unic, portabilitate ridicata, fiind optimizat pentru inregistrarea video de inalta calitate. Inregistrarile video 4K sunt realizate folosind compresia Motion JPEG pe 8 biti la 24p, iar inregistrarile Full HD (1920 x 1080) pot fi efectuate cu frecvente ale cadrelor de pana la 1080/60p. Camera suporta inregistrarea pe carduri de memorie CF la rezolutii de pana la 4K inclusiv, oferind astfel mobilitate extinsa. Inregistrarile video pot fi transmise si catre dispozitive externe de inregistrare folosind portul HDMI integrat si un semnal YCbCr 4:2:2 necompresat.

Canon-EOS-1D-C

EOS-1D C este dotat cu functia Canon Log Gamma, caracteristica ce faciliteaza obtinerea inregistrarilor video de inalta calitate. Ideala pentru profesionistii care doresc sa pastreze cantitatea maxima de informatie disponibila fara a lucra cu fisiere imense, Canon Log Gamma ofera o gama dinamica comparabila cu cea de la filmul pe celuloid, reducand pierderile de detalii datorate umbrelor sau luminii intense si asigurand editorilor de imagine din post-productie posibilitatea de a edita culoarea pornind de la o gradare mai buna a nuantelor.

''EOS-1D C reprezinta o contributie fantastica la dezvoltarea sistemul Cinema EOS,'' spune Kieran Magee, Marketig Director, Professional Imaging, Canon Europe. ''Inca de la introducerea gamei Cinema EOS am primit un raspuns excelent din partea profesionistilor, care sunt incantati de calitatea imaginii si de libertatea creativa oferita de sistem. Noul EOS-1D C va extinde aceste optiuni creative – este o camera unica, ce suporta inregistrare video 4K intr-un corp ultra-compact. Suntem nerebdatori sa vedem reactia comunitatii de profesionisti si ce rezultatele vor obtinute cu acest nou model.''

Performanta avansata intalneste flexibilitatea creativa

Bazat pe principalele caracteristici ale modelului EOS-1D X, noul EOS-1D C ofera versatilitate si calitate exceptionala a imaginii prin intermediul senzorului CMOS full-frame de 18,1 Mpixeli. Optimizat pentru captura video de inalta calitate, senzorul ofera profesionistilor din domeniul video libertatea de a ajusta rezolutia imaginii in functie de subiect sau de produsul final dorit. La inregistrarea 4K, pixelii sunt ajustati la o suprafata echivalenta cu cea a unui senzor APS-H, eliminand nevoia de a taia sau mari cadrul, pentru a mentine calitatea maxima a imaginii. In plus, inregistrarea Super 35mm crop in Full HD se potriveste perfect profesionistilor din cinematografie care lucreaza in mod Super 35 mm.

Senzorul asigura obtinerea performantelor de cea mai inalta calitate in orice conditii de lucru, oferind capabilitati creative de utilizare a efectului de blur sau a luminii atunci cand sunt utilizate obiectivele Canon EF Cinema. Dimensiunea senzorului permite profesionistilor sa obtina adancimi de camp foarte mici cu un efect de blur atractiv aplicat fundalului, in timp ce senzitivitatea ISO de pana la 25600 furnizeaza o calitate excelenta si un nivel de zgomot redus in conditii de iluminare scazuta.

In plus, suportul pentru frecventa cadrelor de 24, 25, 30, 50 si 60p la rezolutii Full HD asigura o flexibilitate suplimentara, intampinand cerintele tuturor profesionistilor din industrie.

EOS-1D C este insotit de un pachet software exclusiv, cu o suita care permite redarea inregistrarilor 4K/Motion JPEG si Full HD/60p de pe camera direct pe un monitor extern fara nici o pierdere in calitate.

Alte aplicatii avansate, printre care Picture Style Editor si EOS Utility, permit ajustarea diverselor setari ale camerei de pe un PC conectat la aparat. Proceduri in timp real, cum ar fi editarea si aplicarea de stiluri sau verificarea rezultatelor pe un monitor, pot fi realizate cu usurinta folosind un PC sau un Mac. In acest fel, utilizatorii pot efectua rapid ajustari ale imaginii, fiind asigurate proceduri eficiente pentru inregistrari si post-procesare.

Obiective EF si EF Cinema – libertatea de a explora

Membru al sistemului EOS, EOS-1D C este compatibil cu peste 60 de obiective EF ce asigura suport pentru inregistrarea 4K. Obiectivele EF ofera o exceptionala libertate creativa, cu optiuni de distanta focala variind intre 8 mm si 800 mm.

Peste 70 de milioane de obiective EF au fost produse de la lansarea in 1987 a sistemului EOS, aceasta cifra dovedind popularitatea si calitatea de neegalat a gamei de produse. Ca parte a Cinema EOS System, Canon a introdus o serie de obiective 4K EF Cinema, folosind experienta indelungata a companiei in producerea de obiective pentru inregistrari video de inalta calitate.

 

Canon EOS-1D C – caracteristici cheie:

• Filmare 4k

• 1080p la 50/60fps; Canon Log Gamma

• Redare necompresata pe port HDMI

• 18 MP Full Frame CMOS

• Sistem AF in 61 puncte

• Gama ISO cuprinsa intre 100-25600

• 2 procesoare DIGIC 5+

• Ecran LCD Clear View II 8,1cm (3.2'')

• Compatibil cu obiective EF

Cele mai citite